'za vozače i alkohol ne moram ni govorit'

Buzetske maškare dobile 'pravila ponašanja' u vozilima. Nisu im se svidjela

18.01.2024 - 12:17
Buzetske maškare
Buzetske maškare

Među maškarama iz Buzeta proširio se svojevrsni "pravilnik ponašanja" vezan za maškarana vozila, koji im se nimalo ne dopada. 

"Buzetom se jučer među maškaranim grupama koje se pripremaju za pusne ludorije strelovito proširila vijest kako je policija donijela pravila koja bi značajno trebala promijeniti dosadašnje održavanje", saznajemo od buzetskih maškara. 

Poruka, za koju kažu da su je dobili od buzetske Turističke zajednice, sadrži mnoštvo posebnih zahtjeva koji dosad nisu bili postavljeni maškaranim skupinama.

"Nažalost, nemam baš dobre vijesti. Kako policija Buzet sada pripada Pazinu, odnosno, nadležni su im u Puli, ove godine imaju posebne zahtjeve kaj se tiče mačkar jer da žele uvest reda (iz Pule) zbog nekih situacija koje su se dešavale. Ne znan otkade počet, ali Pula traži sljedeće:

 

1. Sva vozila koja sudjeluju u maškarama moraju bit registrirana i tehnički ispravna

2. Vozilima ne smiju upravljat maloljetnici

3. Ako će neki od vas imat alegorijska kola, policiji treba dostaviti: Ime i prezime vozača, registracijsku oznaku vozila, vozilo mora biti registrirano i tehnički ispravno, broj osoba koje će se nalaziti na kolima i ako je više od dve osobe na kolima mora se tražiti posebna dozvola za prijevoz putnika od PP Buzet

4. Sve kaj god se dodaje na vozilo ili radi neke preinake na vozilu, ono mora poć na homologaciju vozila (ako je u pitanju varenje i mijenjanje dimenzija vozila)

5. Za vozače i alkohol ne moram ni govorit

Policija će taj dan bit na terenu i provjeravat navedeno, a ukoliko se utvrde prekršaji i kažnjavat. Također, najavili su da će bit na terenu za maskenbale.

Osim osoba koje će bit u prekršaju, odgovornost snosi i turistička kao organizator", glase nova "pravila" maškaranog ponašanja. 

Tweet

Posljednje novosti