MANIFESTACIJA ZA SVE UZRASTE

Vertical(ni) Roč vas poziva da se okušate u sportskom penjanju

Piše: Siniša Žulić

19.09.2024 - 21:07
Penjački boulder u Roču (foto: SPK Vertical)
Penjački boulder u Roču (foto: SPK Vertical)

Sportsko penjački klub ‘Vertical’ iz Buzeta, u suradnji s buzetskom Sportskom zajednicom, ovoga vikenda u Društvenom domu u Roču na umjetnoj stijeni, priređuje sportsko druženje ‘Vertical(ni) Roč’, gdje će članovi kluba u sklopu buzetskih rujanskih svečanosti prirediti programe za sve uzraste koji se žele okušati u penjačkom sportu. 

 

U petak s početkom u 17 sati održava se natjecanje za djecu članove kluba kao svojevrstan uvod u jesenski ciklus treninga, dok je subota također od 17 sati rezervirana za sve ostale zainteresirane koji se žele okušati u sportskom penjanju ili samo saznati nešto više o tom sportu. Članovi kluba demonstrirati će tehnike penjanja i odgovarati na pitanja vezana za sportsko penjanje. Osim toga biti će nekoliko „boulder“ izazova pa se posjetitelji mogu i okušati u ovom atraktivnom i zanimljivom sportu.

U večernjem dijelu programa, od 20 sati, slijedi druženje i predavanje ‘Patagonija 2024. alpinistička ekspedicija’, koja je održana povodom obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Predavači su dvojica članova ekspedicije, Marko Buljan i Marko Kalčić. Sve natjecatelje oba dana očekuju startni paketi, dok je nagrade za najuspješnije osigurao Decathlon.

Tweet

Posljednje novosti