usred 'podzemlja'

Foto Održana svečanost probijanja druge cijevi Tunela Učka

18.09.2023 - 11:53
Foto: Nenad Čakić
Foto: Nenad Čakić

Usred tunela, točno na pola puta između istarske i riječke strane, danas je održana svečanost kojom je obilježeno probijanje druge cijevi Tunela Učka, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj u novije vrijeme, vrijedan 200 milijuna eura. 

Vrhunac svečanosti, kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković, bilo je prikazivanja videa eksplozije, nakon čega se digao zastor. 

Cijev je duga 5,6 kilometara, a bit će puštena u promet sredinom sljedeće godine. Put od Pule do Zagreba bi nakon proširenja Ipsilona, koje je već završeno, izgradnje druge cijevi tunela, koja je pri kraju, i proširenja ceste do Matulja sa riječke strane, na kojem radovi počinju - trebalo trajati "glatka" dva i pol sata, ako ne i manje. 

 

Uz premijera, svečanosti su prisustvovali i brojni ministri, Oleg Butković, Branko Bačić, Davor Filipović..., a bila su tu, naravno, i dva župana, Boris Miletić i Zlatko Komadina.

Prisustvovali su i brojni načelnici i gradonačelnici iz obje županije, a govor je održao i direktor Bina Istre, koncesionara na Ipsilonu (što uključuje i tunel) - Dario Silić.

Kako je bilo na otvorenju pročitajte OVDJE

Tweet

Posljednje novosti