ovo je nevjerojatno

Istra ruši sve rekorde. Pogledajte koliko je kava jeftinija u popularnom talijanskom ljetovalištu

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

07.09.2024 - 19:02
Ilustracija (Foto: Pixabay)
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nije novost da je Istra, pogotovo njen najturističkiji, obalni dio, odavno dosegnuo cjenovni plafon kad je riječ o ugostiteljskim uslugama: veliki makijato u Puli i Poreču najčešće košta, 2, 2,5 pa i 3 eura, pivo 4-5.

 

Beach barovi su posebna priča s nevjerojatnim cijenama koktela od 12-13 eura u kojima ima najviše leda, a najmanje finog alkoholnog pića. Običan burger, zapravo sendvič s mesom, košta 15 pa i više eura, tortilja s malo piletine i salate barem 12...

Čitatelj našeg portala koji je boravio u poznatom i omiljenom talijanskom ljetovalištu u Viareggiu, s čak devet kilometara pješčane plaže, poslao nam je fotografije iz tamošnje slastičarnice. I to ne bilo koje, već one koja je na cijeni i kod lokalaca, i kod turista. Ostao je nemalo iznenađen cijenama: kava ondje košta 1,2, a kapučino 1,4 eura. Kolač stoji 'samo' 1,2 eura. Čitatelj je za kavu, kapučino i dvije slastice platio nevjerojatnih pet eura. Usporedbe radi, sinoć se na Kaštelu, za koncerta Aerodroma, svako piće prodavalo po 5 eura, bilo da ste naručili točeno pivo, colu ili običnu vodu!

Malo se tko još sjeća kad su u Istri vrijedile ove 'talijanske' cijene. Uostalom, prosudite sami.

Tweet

Posljednje novosti