izložba na trgu maršala tita

CITY ART Rovinj u objektivu umjetničkog fotografa Damira Hoyke

Piše: Aldo Pokrajac

07.09.2024 - 21:32

Na središnjem Trgu maršala Tita postavljena je izložba poznatog hrvatskog fotografa Damira Hoyke 'City Art Rovinj – Rovigno'. U fokusu Hoykina aparata našli su se najljepši detalji i znamenitosti grada. Kao što je i sam autor rekao svatko te prizore doživljava na svoj način, pa im je i on udario svoj umjetnički pečat.

 

„Ciklus fotografija 'City Art' pokrenuo sam upravo zbog toga da pokažem kako ja doživljavam Rovinj. Pojedini prizor kod mene ne doživljava samo vau efekt već ga pažljivo promatram 'očima' fotografije. Tako svaki prizor obogaćujem maštom i kreativnošću“, istaknuo je Hoyka na otvaranju izložbe.

Predstavio se sa dvanaest fotografija velikog formata. Prvi ih je put snimio u svibnju hvatajući pravi kut svjetlosti. Drugo je snimanje organizirao krajem kolovoza, kada je trg dobio drugačiji izgled nakon što je opločen novim kamenom pločama.

Izložba Damira Hoyke 'City Art Rovinj – Rovigno“ jedan je od događaja u sklopu Eufemia festivala, koji se održava u prvoj polovici rujna do Dana Grada 16. rujna i njegove zaštitnice sv. Eufemije. Uz autora i moderatora događaja Ronalda Brausa otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice grada, koja organizira Eufemia festival. Izložba na otvorenom moći će se pogledati u sljedećih sedam dana.

Tweet

Posljednje novosti