ZATRAŽIO TROŠKOVNIKE

Siniša Žulić 'zaboravio' što je radio u gradu Buzetu skoro 15 godina

12.04.2023 - 12:59
Siniša Žulić (foto: arhiva)
Siniša Žulić (foto: arhiva)

Grad Buzet je u mandatu bivšeg gradonačelnika Siniše Žulića na Stazu 7 slapova sveukupno potrošio, bolje reći ulupao 625.000 kuna. S time je uređeno tek nekoliko mostića, '3 zip line' i nekoliko 'via ferrata' što god to značilo. Sve to sufinancirano uz podršku Ministarstva turizma uz razdoblju od 2016. do 2017. godine. Dobili smo pustolovni park bez uređenih vlasničkih odnosa, stazu od doline Mirne bez uređenih vlasničkih odnosa, jedino je uređeno bilo spucati oko 90.000 eura u vjetar ili po domaće 'u ariju'. Infrastruktura koja nikada nije saživjela, nedovršena, bez uredne dokumentacije nadležnih tijela. To je ostavština Siniše Žulića po pitanju Staze 7 Slapova. Velike buzetske outdoor atrakcije.

Ta tema je aktualizirana jer se nakon strašnog nevremena koje je zahvatilo Buzeštinu, nova buzetska gradska vlast bori s prikupljanjem i osiguravanjem skromnih financijskih sredstava za popravak elementarnih prijelaza preko pritoka rijeke Mirne kako bi se održivost atraktivne outdoor destinacije u predsezoni nastavila odvijati. Stječe se dojam da se bivša IDS-ova vlast razbacivala sa skoro 100.000 eura, a gradonačelnik Damir Kajin jedva pronalazi 100.000 kuna (13.000 eura), što se upravo javno komunicira ovih dana.

 

I tu priči nije kraj. Bivši IDS-ov gradonačelnik se dopisuje sa aktualnom gradskom upravom, kojoj je šefovao dva mandata kao prvi čovjek Buzeta i još prije kao dogradonačelnik, s iskazivanjem javnog interesa za točke koje se većim dijelom tiču vladavine njegove stranke i njega osobno kao gradonačelnika i predsjednika Turističke zajednice Buzeta koju je doveo skoro do gašenja, pa je vruće krumpire u Zagrebu vadio Damir Kajin da se TZ Buzeta automatizmom zbog neuređenih elementarnih akata funkcioniranja odlukom Ministarstva turizma ne pripoji TZ-u Središnje Istre, što bi bio udar ispod pojasa gradu Buzetu.

Žulić od Grada zatražio troškovnike za aktualne investicije  

Siniša Žulić je aktivan i danas. Iz udobne fotelje Istarskog vodovoda, gdje se smjestio nakon ispadanja njegove političke IDS grupe već u prvom krugu izbora, pa tako temeljem prava na javnu informaciju, pita Kajinovu administraciju da mu dostave troškovnik rekonstrukcije Trga Fontana, koju je upravo njegova ekipa naručila i predstavila. Zatim ga interesiraju vlasnički odnosi buzetske fontane koju je Istarski vodovod izgradio i održavao prije skoro četrdeset godina. Interes mu je i derutno zapušteno asfaltno igralište u centru grada kod Srednje škole na kojem je odrastao kao stanovnik buzetskih sportskih blokova, koje tek sada nakon više od četrdeset godina ide u obnovu. Posebno je zanimljivo postavljeno pitanje investicije iz njegovog mandata, boćališta Sv. Martin kojega sami mještani spominju kao “boćariju Sveti Obrovac” u koji je ulupano nevjerojatnih skoro milijun i pol kuna novaca građana Buzeštine!

A "fior di tutti fiori” je njegov interes za Stazu 7 Slapova gdje se u njegovom mandatu 'ubacilo u vodu' već spomenutih skoro 100.000 eura. A interesiraju ga utrošenih mizernih tisuću eura zadnje dvije godine do danas i sada najavljenih 13.000 eura za tzv. 'Komarov most' koji je doslovno raznesen velikom poplavom i nedavnim nevremenom. A bez njega, staza je u pristupu vrlo otežana. Što pomisliti? Ništa. Baš ništa.

U privitku su pitanja bivšeg gradonačelnika IDS-a Siniše Žulića i službeni odgovori administracije Damira Kajina čiji komentar do sada još nismo dobili.

S obzirom na aktualnost teme i izbor neobične komunikacije Siniše Žulića i načina na koji je odabrao prikupljati informacije, buzetska politička scena, gdje većinu u gradskom vijeću čine NL Prodana i SDP Vedrana Majcana, će sigurno reagirati. A biti će zanimljivo doznati stav buzetskog IDS-a. Jer ovo više izgleda kao obračun IDS-esovih frakcija s obzirom da je ta stranka vladala Buzetom skoro trideset godina. A sve su to bili mladi zdravi ljudi u punoj snazi koji ne bi trebali imati problema sa memorijom. (Robert Marušić)

Tweet

Posljednje novosti