Saborski zastupnici IDS-a

Dalibor Paus žestoko opleo po Vladi, a Loris Peršurić je hvali

Piše: Nenad Čakić

20.09.2024 - 17:02
Dalibor Paus i Loris Peršurić (foto: Milivoj Mijošek)
Dalibor Paus i Loris Peršurić (foto: Milivoj Mijošek)

Na svečanosti otvaranja druge cijevi tunela Učka, jedini saborski zastupnici IDS-a Dalibor Paus i Loris Peršurić sjedili su jedan pored drugoga. No, čini se da nisu s jednakim oduševljenjem prihvatili ovaj veliki gospodarski uspjeh.

I dok je predsjednik stranke Dalibor Paus na sam dan otvaranja izjavio da tunel treba biti besplatan, a nekoliko dana kasnije IDS je pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine, njezin potpredsjednik Loris Peršurić nije štedio na pohvalama Vladi zbog realizacije ovog važnog cestovnog projekta.

 

„Prolaz kroz tunel Učka treba biti besplatan za sve. Tražimo ukidanje tunelarine i izjednačavanje građana Istre sa stanovnicima u ostalim dijelovima Hrvatske. Ministre Butkoviću, premijeru Plenkoviću, vrijeme je da Vlada ispravi ovu nepravdu!“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon što je IDS pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku.

"Jednakost za sve, ideal koji propisuje Ustav Republike Hrvatske, nažalost često je samo fraza. Tunel kroz Učku, de facto jedina prometna veza Istre s Hrvatskom, očiti je primjer kršenja temeljne pravednosti u društvu. To je jedini tunel za koji se naplaćuje tunelarina. Glas građana Hrvatske zato mora glasno odjeknuti!“, poručili su iz IDS-a u pokrenutoj online peticiji.

"Kada ćete ukinuti tunelarinu kroz Učku?", postavio je pitanje čelnik IDS-a Dalibor Paus u Saboru ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

S druge strane, Loris Peršurić je na dan otvaranja druge cijevi tunela na svom FB profilu objavio: „Danas je veliki dan za Istru i Kvarner, ali i ostatak Hrvatske. Danas je dan u kojem se dovršio san koji je započeo prije više od 40 godina. Napokon smo dobili i otvorili i drugu cijev tunela Učka - simbolično, na sam dan Pazinskih odluka, 81 godinu kasnije.

Moram čestitati Bina Istri i Vladi Republike Hrvatske na realizaciji ove investicije, kao i brojnim radnicima koji su u manje od 3 godine dovršili probijanje druge cijevi.

Ali danas se moramo prisjetiti svih naših roditelja, naših nonića, koji su sudjelovali svojim doprinosima u izgradnji prvog tunela Učka i koliko su na to ponosni bili. Zato tunel Učka, onaj originalni, prvi, za nas nikad nije bio samo još jedan tunel. Bio je simbol i ispunjenje želja brojnih generacija, žila kucavica koja je spojila obje strane Učke i otvorila mogućnosti. Njihov doprinos za našu budućnost ne smijemo nikada zaboraviti. Zato neka ovaj dan proslave bude i dan zahvalnosti svim generacijama prije nas.“

Zanimljivo, Peršurić, koji je vrlo aktivan na društvenim mrežama niti jedan post nije objavio o peticiji za ukidanje tunelarine. On na svom FB profilu kombinira objave iz djelokruga rada gradonačelnika Poreča, ali i političke, kao saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a, pa je jučer objavio post o tome da se u Saboru uključio u raspravu o prijedlogu Zakona o upravljanju i održavanju zgrada te komentirao niz izmjena i dopuna Zakona o komunalnom gospodarstvu.

O peticiji 'Tunel Učka treba biti besplatan' do sada niti riječ nije napisao.

Istovremeno, Dalibor Paus je od svečanosti otvaranja, osim jednog dana kada je objavio post o Fešti smokve i smokvenjaka u njegovom Barbanu, na svom FB profilu objavljivao isključivo postove o peticiji za ukidanje tunelarine.

Tweet

Posljednje novosti