PULJANI PORAŽENI U VARAŽDINU

S(p)retniji domaćini stigli do pogotka vrijednog tri boda

Piše: Siniša Žulić

20.09.2024 - 19:44
IGRAČ ODLUKE - Leon Belcar u duelu s Advanom Kadušićem (foto: Josip Mikačić / PIXSELL)
IGRAČ ODLUKE - Leon Belcar u duelu s Advanom Kadušićem (foto: Josip Mikačić / PIXSELL)

U susretu sedmog kola HNL-a na gostovanju u Varaždinu, nogometaši Istre 1961 su doživjeli minimalni poraz od istoimenog domaćina. U susretu u kojem nismo vidjeli mnogo izglednih šansi Varaždinci su bili s(p)retniji u samom smiraju susreta te trenutno se popeli na četvrto mjesto ljestvice.

‘Zeleno-žuti’ su bolje otvorili susret te već u 2. minuti Mateo Lisica se našao sam pred Zelenikom, novaraždinski golman spriječava rani zgoditak gostiju. Imala je Istra potom terensku inicijativu sa malo pravih prilika nekih pola sata igre, da bi potom domaćini preuzeli loptu u svoje noge i do odmora bili konkretnija i opasnija momčad. Posebno je opasan po lijevoj strani bilo domaće krilo Šego, s kojim je Advan Kadušić imao jako puno problema. U jednoj takvoj prilici u 31. minuti Šego je ponovno pobjegao, no Jovan Ivanišević otklanja opasnost u petercu Lovre Majkića. Domaće krilo ponovno je opasno četiri minute kasnije, no Latkovićevu dobru šansu izbijanjem upropaštava Ville Koski. U 38. minuti dobra akcija s druge strane, Kadušić ubacuje s desne strane, no opasan ubačaj pred domaćim golom uklanja Nekić. Dvije minute prije odmora domaćini imaju odličnu šansu kada Marina šalje dugačku loptu za Dabru, čiji udarac blokira Ivanišević da bi u nastavku akcije Šego odlično pucao, a Majkić još bolje obranio.

 

Vrlo mekan i klizav teren stvarao je podosta problema u nastavku susreta nogometašima obje momčadi, gdje su se gosti odlučili za dugačke napade držeći loptu najviše u svom posljednjem redu, dok su s druge strane varaždinski nogometaši bili odlučniji u svojim pokušajima, no bez izrazite šanse. U 57. minuti Latković je u kontranapadu stigao do gola no bio je previše iskosa i sve što je uspio pogodio vanjsku stativu. Četiri minute kasnije pokušava Šego, no lopta završava visoko preko gola. U 62. minuti Moris Valinčić prolazi po desnoj strani i šalje dugačku loptu na drugu stativu gdje je Salim Fago Lawal bio zamalo prekratak za opasniji udarac prema Zeleniki. Varaždinski vratar ponovno ima ozbiljnog posla u 76. minuti kada ubačaj Valinčića Matej Vuk  poluvolejem snažno šalje prema domaćem golu, no vratar Zelenika je na mjestu. Dvije minute kasnije nakon nepotrebnog kornera s druge strane ubačaj Šege Nekić glavom šalje u gredu, a na odbijenoj lopti najbliži je Belcar koji iz blizine pogađa Istrinu mrežu.

Trener Paolo Tramezzani izmjenama je odlučio pojačati napad, što je ‘zeleno-žutima’ donijelo više boravka pred domaćim golom, no Istrijani nisu nikako uspjeli učiniti posljednji pas i biti opasni po varaždinski gol. U sudačkoj nadoknadi na ubačaju Slavka Blagojevića najviši je Georgi Gagua, no udarac glavom brani Zelenika. Gruzijski napadač imao je još jednu dobru prigodu, no udarac odlazi pored gola.

Varaždin - Istra 1961 1:0 (0:0)

NK Varaždin - NK Istra 1961 Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti