Dođite u ponedjeljak na tradicionalnu Vodnjansku špaletu!

17.04.2019 - 14:22

Na konferenciji za novinare održanoj 17. travnja najavljena je osma po redu manifestacija Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese. Ovogodišnju manifestaciju najavili su organizatori Mikela Buršić, Darinka Buršić i Milan Buršić, ujedno i začetnici manifestaicje, Erik Lukšić, organizator utrke Špaleta run – run 4 ham i direktorica Turističke zajednice grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić.

Manifestacija se održava na uskršnji ponedjeljak na Stanciji Buršić. Sama manifestacija započinje u sportskom duhu, urkom Špaleta run s početkom u deset sati. Utrka je dio ciklusa utrka Teći, isti, piti. Trčati se može pojedinačno osam kilometara ili četiri kilometara, u dvije kategorije, muškoj i ženskoj, a utrka započinje u 10 sati. Natjecatelji će trčati makadamskim putevima i vodnjanskim maslinicima, a za najbolje su osigurane sponzorske nagrade. Svi će natjecatelji nakon utrke uživati u druženju uz hranu i piće na stanciji.

Program manifestacije nastavlja se u 13 sati kada se manifestacija službeno otvara za posjetitelje i kada kuhinja kreće s izdavanjem jela. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u bogatom meniju koji se sastoji od kuhana špalete, špalete giravolta pripremljene na domaćem maslinovom ulju, nezaobilazne pince, fritaje s šparogama, palente, domaćeg šuga sa špalentom i maneštre, sve to po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

Tokom dana posjetitelji će imati prilike posjetiti sajam autohtonih proizvoda, pogledati turnir u pljočkama po starinski koji kreće u 13 sati, sudjelovati u tradicionalnim uskršnjim igrama, roditelji će moći svoju djecu ostaviti u dječjem kutku od 16 do 18 sati gdje će djeca zajedno sa stručnim osobljem uživati u društvu Zemlje zabave.

U 15 sati posjetiteji će moći uživati u nastupu DND Vodnjan i plesnog studia Saltatrix, a od 18:00 sati slijedi novina – natjecanje u kuhanju gdje će među natjecateljima biti gradonačelnici, župani, novinari i drugi gosti a ocjenjivati će ih žiri. Za kraj smo pripremili vatromet sponzora Jorge u 20:30.

Za dobru atmosferu, tokom dana biti će muzika uživo a na stanciji će biti moguće jahanje na konjima i ponijima iz ranche Barba Tone.

Pridružite nam se i porvedite s nama uskršnji ponedjeljak!

Tweet

Posljednje novosti