'Od punte do punte' 2024

Foto Humanitarna akcija za Mihaelov (11) odlazak na terapije koje su jedina mogućnost da prohoda

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 16:23
Foto: Duga
Foto: Duga

U subotu 21. rujna održat će se 17. po redu sportsko-edukativna i humanitarna manifestacija 'Od punte do punte morem i kopnom' koja će se održati povodom proslave Dana grada Rovinja i blagdana Svete Eufemije i koja ima i humanitarni karakter u akciji Crvrnog križa Rovinja: 'Pomognimo Mihaelu da prohoda - Aiutiamo Mihael a camminare'.

Cilj humanitarne akcije je omogućiti jedanaestogodišnjem Mihaelu odlazak na neurorehabilitacijske robotske terapije koje su presudne za njegov daljnji razvoj i jedina mogućnost da Mihael prohoda, kažu organizatori.

 

Poznati rovinjski ugostitelj ponudit će  hranu i piće svim sudionicima i posjetiteljima, a veselo okruženje upotpunit će mladi rovinjski bend 'Sun set'.

Na manifestaciji sudjeluju plivači, trkači, biciklisti i hodaći.

Okupljanje plivača je u 9:30 u uvali Ruja kraj kafića Comeback. Plivači barkama idu s mola nove marine u 10 sati na otok Katarinu i plivaju od Katarine do Velikog mola, oko Rovinja uz Valdiboru do Mirne i uz obalu do plaže ispred kafića Comeback.

Čekamo se na Baloti, čekamo se na plaži kod tržnice, čekamo se na veslačkom kako bi svi zajedno doplivali na Comeback u 11.30 gdje nas čeka ručak i okrijepa. Nema kotizacije. Tko želi plivati treba se javiti na mail rovinjswim@gmail.com ili nazvati tel broj 091 2533238 (voditelj plivača Gordan Ukić), podsjećaju organizatori.

Biciklisti i hodači startaju u 10 sati sa Comeback-a i voze (hodaju) 45 minuta po biciklističkoj stazi 'Štrika ferata' i vraćaju se po istoj da bi u 10.30 bili na Comeback-u (prijaviti se voditelju biciklista - Sandi Mužina 0915097732 i voditelju hodača Aldo Krelja 0997566680).

Trkači startaju u 10 sati sati s Comeback-a i trče na kružnoj stazom prema Valalti i dolaze na Comeback u 11.30 sati (prijave na mail voditelja trkača - jeromela.kelly@gmail.com ili nazovite 091 9523312).

Budite sudionici ove prekrasne manifestacije, rekrerirajte se, podružite se a svi zajedno podržimo akciju i pomognimo Mihaelu da prohoda, pozivaju organizatori.

U slučaja lošeg vremena manifestacija će se održati u nedjelju 22. rujna 2024.

Više Informacija na www.rovinjswim.com
 

Tweet

Posljednje novosti