'U dosluhu s prirodom' autora Slobodana Rupića

Vinkuranac koji sljubljuje klasično slikarstvo i skulpturu otvara izložbu

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 15:48

Sutra od 20 sati u Loži na medulinskoj Placi održat će se otvorenje izložbe 'U dosluhu s prirodom' autora Slobodana Rupića.

Rođen u Puli, sa zagrebačkim obrazovanjem, Rupić je kineziolog po struci, a po vokaciji slikar, skulptor, pjesnik i kantautor, koji danas živi u Vinkuranu. Njegove slike i instalacije posebne su po tome što sljubljuju klasično slikarstvo i skulpturu. Inspiraciju za svoja djela najčešće pronalazi u prirodi, u predmetima nedefiniranih oblika, neovisno o tomu jesu li od kamena, drveta, željeza, stakla, konopa ili drugog materijala. Slikarstvo ili štafelaj daje djelu koloristiku, odnosno ambijent u kojem skulptura obitava, a sama skulptura daje djelu neku novu, četvrtu dimenziju.

 

Pritom je svaka slika drugačija, tematski, koloristički i ekspresionistički. Ti rezultirajući, inspirativni radovi pokazuju povezanost autora s prirodom i zavičajem, Istrom.

Tijekom otovrenja izložbe autor će izvesti svoje kantautorske pjesme i stihove te i sam poziva sve zainteresirane mještane i posjetitelje da se pridruže događaju, odnosno posjete izložbu koja ostaje otvorena do 27. rujna te se može razgledati svakog dana u vremenu od 19 do 21 sat.

Tweet

Posljednje novosti