DANIEL ROJNIĆ, TRENER STOLNOTENISAČA PULE

Željeli smo oformiti respektabilnu momčad i nigdje nećemo biti autsajderi

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 15:36
NAJVEĆE POJAČANJE PULJANA - Alexander Chen (foto: ITTFWorld)
NAJVEĆE POJAČANJE PULJANA - Alexander Chen (foto: ITTFWorld)

U godini u kojoj stolnoteniski klub 'Pula' obilježava 50 godina, muška i ženska ekipa ovog vikenda ulaze u novu superligašku sezonu. S puno kadrovskih promjena, prvenstveno u igračkoj, ali i trenerskoj postavi, očekivanja su prilično velika. Prošle sezone Puležani su nastupali u sastavu Luka Martinek, Aleks Krstevski, Dorian Kuzmić i Joshua Stacey.

- Očekivanja su bila veća od konačnog osmog mjesta, iz razloga što je momčad u istom sastavu prethodne sezone osvojila četvrto mjesto. Međutim imali smo zaista puno problema tijekom sezone, nevjerojatnih ozljeda, bolesti, do toga da Luka Martinek, naš prvi reket, praktički nije ni igrao u drugom dijelu sezone zbog niza bolesti i ozljede leđa, a i Krstevski je bio mjesec dana ozlijeđen. Bila je sezona za zaborav, nažalost, objektivne okolnosti su bile takve, rezimirao je Daniel Rojnić, klupski trener koji je ponovno preuzeo vođenje momčadi.

- U subotu počinje nova sezona, ulazimo u potpuno novom sastavu. Martinek se, iako ima samo 24 godine, oprostio od aktivnog igranja stolnog tenisa zbog ozljede. Stacey je nakon dvije godine igranja za naš klub u Engleskoj našao angažman koji ga zadovoljava. Ostali su Krstevski i Kuzmić, a imamo tri nova igrača, dodaje Rojnić.

 

Nova lica u pulskim redovima su Frane Runjić koji se nakon četiri godine igranja u Luksemburgu vratio u Pulu gdje je već igrao sedam sezona, te dva stranca, obojica iz Austrije. Mahdi Ahmadian, Iranac s austrijskom putovnicom nalazi se u programu Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF). Radi se o sjajnom dečku s inspirativnom životnom pričom. Nije upitno da je dostojan mjesta u prvoj ekipi i u Puli se nadaju da će svoju kvalitetu dokazati kroz mečeve u ligi.

Najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku je Aleksander Chen, koji je do prije dvije godine redovito nastupao na europskim i svjetskim prvenstvima za austrijsku reprezentaciju. Zadnje dvije godine nije igrao međunarodne turnire, napustio je reprezentaciju, otišao je u SAD u novoosnovanu ligu koja mu je dopuštala da igra još negdje u Europi tako da je prošle godine igrao i u jakoj francuskoj Pro B ligi.

- Željeli smo oformiti jaku, respektabilnu momčad i mišljenja smo da smo to uspjeli napraviti. Za koliko će ta momčad biti sposobna to sada ne znamo, ali ono što sigurno znamo je da, ukoliko smo zdravi i spremni, nikome neće biti lagano s nama i nigdje nećemo doći kao autsajderi, u nijednu dvoranu u Hrvatskoj, niti će itko doći u Pulu po sigurne bodove, naglasio je Rojnić.

Posebno se osvrnuo na Chena, koji će, kao i Ahmadian, debitirati protiv zadarskog Donata.

- Chen je odličan igrač, dešnjak, obostrani napadač s izuzetno neugodnim servisom, realno bi on trebao biti u top pet igrača lige, možda i u top tri. Vidjet ćemo što će vrijeme pokazati, ali nesumnjivo je da se radi o kvalitetnom igraču s puno iskustva. Ove je godine odlučio da se pokuša vratiti na međunarodnu scenu, prošlog tjedna igrao je na turniru u Bugarskoj, ovog tjedna je u Švedskoj. Pokušava se kroz niže rangirane turnire vratiti na svjetsku rang listu i možda u austrijsku reprezentaciju, apostrofirao je trener pulske momčadi.

S novom postavom i ambicije naravno rastu, pa Puljani očekuju puno bolju sezonu no što je to bilo nekoliko posljednjih.

-Što se tiče ambicija, mislim da smo respektabilna, kompetitivna momčad, to je nesumnjivo, za koliko je to dovoljno, ne znam. Igrat ćemo na tri fronta, Superligu, Kup i nakon dugo, dugo godina, u jednom europskom natjecanju, Europe Trophy. Bit će to dosta zahtjevno, ali nastup u tom europskom natjecanju je nekakva nagrada za Klub i sve što su do sada napravili ovi dečki koji su željeli igrati Europu. U Kupu se priključujemo u osmini finala. Prvi cilj je plasman na Final Four. Za to treba dobiti dva meča, na ispadanje. U jednoj utakmici je sve moguće, što smo pokazali prije dvije godine kada smo pobijedili dubrovački Libertas, koji je višestruki prvak države. Prvenstvo je dugačko, a cilj nam je da budemo u vrhu ljestvice, da budemo konkurentni sa svima. Ali ono što prvo želim je da igrači budu zdravi, zaključio je trener momčadi STK ‘Pula’ Daniel Rojnić.

Tweet

Posljednje novosti