U Poreču obilježili Međunarodni dan Kleefstra sindroma

Djeci s posebnim potrebama na dar zvučne igračke i didaktički materijali

Piše: Istarski.hr

17.09.2024 - 16:48
Djecu je obišao porečki gradonačelnik Loris Peršurić (Foto: Grad Poreč)
Djecu je obišao porečki gradonačelnik Loris Peršurić (Foto: Grad Poreč)

Živo i veselo je bilo danas u Osnovnoj školi Poreč i njenom Posebnom odjelu, gdje je organizirano prigodno druženje u povodu Međunarodnog dana sindroma Kleefstra i rijetkih bolesti kod djece. Učenici Posebnog odjela, uz pomoć voditelja, izradili su plakat i zvučne igračke za svog prijatelja sa sindromom Kleefstra, a obilježavanje je popraćeno igrom i zakuskom.

 

Obilježavanju su se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić te ravnateljicom Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš. Oni su ovom prilikom polaznicima odjela uručili didaktičke materijale prilagođene njihovim potrebama.

Međunarodni dan sindroma Kleefstra, koji se obilježava 17. rujna, podsjeća nas na važnost podizanja svijesti o rijetkim bolestima i izazovima s kojima se suočavaju obitelji i djeca pogođena ovim stanjima. Obilježavanjem ovakvih dana ističemo potrebu za većim razumijevanjem, inkluzijom i podrškom, a ujedno slavimo hrabrost i snagu djece koja se suočavaju s rijetkim bolestima, pružajući im priliku da u zajednici budu prihvaćeni i ravnopravno uključeni. Upravo zato, posebni odjel porečke škole ima veliku podršku Grada Poreča koji, osim podrške radu odjela i asistentima, osigurava i Ljetni kamp za djecu s teškoćama u razvoju, a kroz stalnu komunikaciju s roditeljima, osigurava dodatne sadržaje i programe, napominju iz gradske uprave.

 

Tweet

Posljednje novosti