JEDRENJE

Valsaline Cup Slovencima, naslov državnog prvaka Galebašima

Piše: Siniša Žulić

19.09.2024 - 07:00
Detalj s Valsaline Cupa (foto: Nadan Kosanović)
Detalj s Valsaline Cupa (foto: Nadan Kosanović)

Slovenci Rok Kovačič i Lara Božič pobjednici su ovogodišnjeg Valsaline Cupa u jedrenju, koji se u organizaciji jedriličarskog kluba Vega održao u Puli te se bodovao i za državno prvenstvo u klasi 420. Na ostala dva mjesta pobjedničkog postolja također su se plasirali slovenci Jaka Valjevac i Vid Dobrnja te Jean Jakob Veznaver i Gašper Babič

Iako im vremenski uvjeti nisu bili baš naklonjeni i nisu dozvolili puno jedrenja, trinaest posada iz Hrvatske i Slovenije ipak su na kraju uspjele odjedriti zadane dionice. Prvoga dana natjecanja jedriličare je pratila vrlo nestabilna bura, a presudni u nekim situacijama znali su biti reful iz smjera tramuntane. Drugi dan natjevanja protekao je uglavnom bez vjetra pa je natjecanje moralo biti prekinuto, dok je posljednjeg dana regatu spasilo kratko kidanje naoblake kad je zapuhalo 6 do 7 čvorova tramontane po kojoj se uspio jedan plov odjedriti u skraćenom izdanju s ciljem na drugoj orci.

 

U poretku državnog prvenstva konkurencije U-19 prvo je mjesto pripalo posadi kostrenskog Galeba koju su činili Mark Maglica i Luka Kamber, ispred Luke Dokoze i Pavla Mandića iz zadarskog Uskoka.Do bronce su dojedrili Kiara Radnić (Val Šibenik) i Ivano Katić (Uskok Zadar). Kiara i Ivano su ujedno i najbolje posada u konkurenciji U17, a u konkurenciji ženskih posada pobjedu odnose Ana Grubelić i Sara Vuletić iz JK  Uskok koje su regatu završile na osmom mjestu.

Tweet

Posljednje novosti