maskirao se kacigom

Uhapšen pljačkaš pošte u Vodnjanu. Pronađen novac i još nešto

Piše: Marcello Rosanda

30.08.2024 - 07:03
Vodnjan (Snimio Milivoj Mijošek)
Vodnjan (Snimio Milivoj Mijošek)

Jučer se u Vodnjanu dogodila pljačka u tamošnjoj pošti, doznaje Istarski.hr. Prve informacije govore o tome da je maskirani počinitelj, koji je na sebi imao moto kacigu, ušao u objekt, te od djelatnica zatražio novac. Ipak, nitko nije vidio oružje, a djelatnica je pljačkašu predala novac.

 

Neslužbeno saznajemo da ga je policija ubrzo detektirala i pronašla, a pronađen je i ukradeni novac. Radi se o muškarcu koji je od ranije poznat represivnim i pravosudnim organima za ista i slična djela.

Štoviše, pljačkaš je nedavno zašao iz zatvora i sad će očito tamo ponovno završiti. Krim istraživanje je trenutno u tijeku, te je za sada nepoznato hoće li nedjelo biti klasificirano kao razbojništvo ili teška krađa, budući da djelatnice nisu sigurne je li pljačkaš imao oružje.

Pulska policija iznijela je detalje sinoćnje pljačke pošte u Vodnjanu. Primili su, kažu, prijavu o tome da je jučer, 29. kolovoza oko 13.40 sati, 'iz novčarske institucije u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu ukraden novac'.

Muškarac je, koristeći motorističku kacigu, ušetao u objekt u kojemu su se nalazile stranke te je od dviju djelatnica u dobi od 55 i 39 godina zatražio novac iz kase i sefa, s kojim se udaljio u nepoznatom smjeru. Brzom reakcijom policije, oko 14.30 sati, u stanu na području Vodnjana pronađen je 43-godišnjak kojeg se sumnjičilo da je počinitelj. Pretragom doma i osobe, pronađen je novčani iznos od nekoliko tisuća eura, kao i 2.1 gram droge te je uhićen.

Tijekom popodneva muškarac će biti predan u pritvorsku jedinicu policije zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, a protiv njega se pokreće i prekršajni postupak sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, navode iz PU istarske

Tweet

Posljednje novosti