ISTRA NA FESTIVALU DALMATINSKE ŠANSONE U ŠIBENIKU

Vitasović: 'Svašta proživljavam, ali najveći umjetnici su u tuzi napravili najveća djela'

Piše: Igor Radić

27.08.2024 - 14:40
Alen Vitasović i Silvija Rejec u Šibeniku
Alen Vitasović i Silvija Rejec u Šibeniku

Istarski predstavnici Alen Vitasović iz Orbanići i Labinjanka Silvija Rejec nastupili su proteklog vikenda na 27. Festival dalmatinske šansone u Šibeniku. Večer je bila bila posvećena kantautorici Meri Cetinić, jednoj od dalmatinskih glazbenih ikona, a program je prenosio HTV. Pobjedu je prema glasovima publike odnio zadarski slavuj Mladen Grdović s pjesmom ''Sveta zemlja Dalmatina''.

 

Vitasović se predstavio s pjesmom „Miruj“. Emotivan, cijelio se unio u baladu, na trenutke je djelovao - prenijeli su mediji - kao da je na rubu suza i onemoćao. Privukao je pažnju publike, zaradio veliki pljesak, a naknadno je za IN magazin TV Nove otkrio da mnogi i nisu pogriješili.

„Jedna fina balada koja u ovom trenutku ide uz moje emocije koje proživljavam ovih dana. Ne bih sad tu tajnu otkrio. Ima malo tuge u svoj toj priči, ali zna se da su najveći umjetnici u tuzi napravili najveća djela", rekao je pomalo zagonetno za televiziju.

Rejec je, pak, novinaru Labinštine info Kristijanu Stepčiću Reismanu objasnila da se radi o velikom festivalu, na koji dolaze velika imena, tako da joj je bila čast što su prepoznali njezinu pjesmu i pozvali je da nastupi kao debitantica. Posebno će joj, veli, u sjećanju ostati izvedba velikog orkestra, za koju kaže da je bila fantastična, te da nije bilo pjevanja na playback. 

"Bilo je to jedno jako lijepo iskustvo i ujedno najava da pomalo krenem sa snimanjem svog albuma", kazala je Rejec.

Pjesmu s kojom je nastupila, pod nazivom "Probudi se", napisao je Olja Dešić, a s njim će se, po svemu sudeći, suradnja nastaviti i na budućem albumu.

"Imala sam jako puno pjesama, ali nikad nisam snimila album. Ovo sad će biti stilski nešto sasvim drukčije", najavila je Rejec.

Tweet

Posljednje novosti