27. croatia bike week

Na Vallelungu stižu tisuće bikera. Nastupaju domaće rock zvijezde, a ima i puno novosti

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

27.08.2024 - 17:32
Foto: Nataša Sundara
Foto: Nataša Sundara

Sutra na Vallelungi počinje 27. izdanje Croatia Bike Weeka, na koji se ove godine prijavio rekordan broj bikera. Riječ je o jednom od najpopularnijih bikerskih festivala koji okuplja motoriste iz svih dijelova svijeta. Uglavnom, pred ljubiteljima 'mašina' i rocka je četiri dana zabave koju će ove godine pratiti natprosječno toplo vrijeme, ali i mnoge novosti u odnosu na lani.

 

Edi Ljubić, predsjednik moto kluba Twin Horn, koji organizira festival, kaže da se očekuje jako puno ljudi. Među njima su mnogi stranci koji su ovdje što zbog motora, što zbog ljetovanja.

„Lokacija je spremna, imali smo puno posla s čišćenjem, prikupili smo nekoliko baja smeća. Nije bio toliko problem zarastao teren, nego gomila smeća koje ljudi tamo bacaju tako da nam je čišćenje zadalo više posla nego košnja“, kaže Ljubić te dodaje da je sređivanje lokacije, kojem su se priključili brojni volonteri, trajalo puna dva tjedna.

Ljubić u subotu s početkom u 16 sati najavljuje tradicionalni defile bikera centrom grada. Vozit će rivom, uz Giardine, pored Arene...

Među atrakcijama izdvaja stunt i custom show. Novost je da će custom show, zakazan u subotu u 18 sati, ove godine biti drugačiji nego lani.

„Custom show koji je inače bio za čopere i prerađene motore, ove godine je na novoj lokaciji unutar Vallelunge, drugačije organiziran, uz izuzetno bogate nagrade. Bit će čak i jedan foto point“,najavljuje.

Čišćenje lokacije trajalo dva tjedna

Očekuje se da će velik broj bikera i gostiju u četvrtak i petak privući zvijezde večeri, Let 3 i Dino Jelusić. U četvrtak nastupa i pulski rock bend Messerschmitt, a u petak će Kristina Iveković održati The KrisTINA's show, koncert na kojem će izvest hitove Tine Turner. 

Govoreći o novostima u odnosu na lani, Ljubić veli da će biti bogatija ponuda štandova: inozemni izlagači ponudit će velik izbor opreme za motoriste, kacige, jakne i ostalo, a i gastro ponuda bit će raznovrsnija. Za razliku od lani, kad su se mahom nudili ćevapčići, ove godine na meniju će biti i burgeri i pizze, ali i konkretna jela na žlicu, poput šuga. Promovirat će se i tradicionalni istarski proizvodi.

Do Vallelunge će se u petak i subotu moći i brodom koji će biti privezan kod ACI-ja po cijeni od 5 eura, dok je ulaznica za čitavu manifestaciju 10 eura za pješake, ne računamo li srijedu i četvrtak, kad je ulaz slobodan. Tko dođe motorom, ulazi besplatno.

Tweet

Posljednje novosti