MEĐUNARODNI TURNIR NA SARDINIJI

Porečanima naslov, a Ivankoviću MVP nagrada

Piše: Siniša Žulić

26.08.2024 - 06:20
Rukometaši Poreča na Sardiniji (foto: Claudio Atzori / RK Poreč)
Rukometaši Poreča na Sardiniji (foto: Claudio Atzori / RK Poreč)

Rukometaši Poreča u sklopu priprema za nadolazeće prvenstvo uspješno apsolvirali turnir na Sardniji 6. Međunarodni rukometni kup ‘Raimondo Sassari’, kojeg je priredio tamošnji istoimeni talijanski prvoligaš. U prvoj utakmici bili su bolji od Polisportiva Cingoli te pobijedili 35:30. Nakon što su rezultatski zaostajali cijeli susret, Porečani u posljednjih deset minuta utakmice ulaze sa zaostatkom 29:26, da bi do 54. minute uspjeli uvesti ovaj uzbudljivi i neizvjestan dvoboj u egal (30:30). Čvrsta obrana i nekoliko dobrih intervencija vratara Davida Vladića, ali i brzopletih pogrešaka talijanskih rukometaša ostavili su ih bez zgoditka u posljednjih pet minuta utakmice.

 

U finalnom susretu ipak malo drugačija igra u kojoj su porečki rukometaši imali prednost do 18. minute, kada domaćini uspijevaju poravnati (8:8). No u nastavku susreta Porečani su održavali prednost od dva do tri zgoditka prednost i na kraju zasluženo kući uzeli trofej pobjedom nad Raimondo Sassarije od 32:28.

Uz pobjedu na turniru porečkom rukometašu Nikoli Ivankoviću pripala je nagrada za MVP turnira. Po povratku kući porečke rukometaše očekuje nastavak priprema, a već za četiri dana igraju novu prijateljsku protiv slovenskog prvoligaša RD Urbanscape Loka.

Tweet

Posljednje novosti