BEZ GOLOVA NA ‘VELOM JOŽI’

Foto Vrlo dobri Porečani remijem ušli u prvenstvo protiv pretendenta na naslov

Piše: Siniša Žulić

24.08.2024 - 19:52
Mate Ivetić (foto: Milivoj Mijošek)
Mate Ivetić (foto: Milivoj Mijošek)

Na premijeri sezone na ‘Velom Joži’ nogometaši Jadrana izvukli su remi bez golova protiv favoriziranog Radnika iz Križevaca. ‘Nebesko plavi’ su vrlo dobro tijekom svih devedeset minuta parirali papirnato nadmoćnijem protivniku, koji ne krije ambicije plasmana u viši rang. Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 24. minuti, kada ispred Kuqija loptu uspijeva izbiti Donato Bernobić, da bi tri minute kasnije Porečani propustili realizirati najbolju priliku koju su imali u prvom dijelu. Stefan Stošić je uputio jak prizemni udarac prema golu Koprića, a na drugoj stativi za korak je bio prekratak Mate Ivetić.

Križevčani su bili posebno opasni nakon prekida, a nakon jednog u 29. minuti Liklin pogađa gredu. Mogli su gosti i pak prvi doći do prednosti u 36. minuti no smušenost porečke obrane propustio je kazniti Orlović, čiji udarac ide pored gola.

U nastavku susreta gosti su dominirali terenom, a Jadranovi nogometaši stvarali bolje prilike. Tristotinjak gledatelja na Velom Joži hvatalo se za glavu u 69. minuti nakon što je u čistu priliku izbačen Filip Šverko, no kao da se prepao odlične situacije i traljavo pucao u ruke gostujućeg golmana. Samo tri minute kasnije isti je igrač ponovno u dobroj situaciji no njegov udarac ide zamalo preko gola. Vrlo izglednu priliku imao je i Ivetić u sudačkoj nadoknadi, no njegov udarac glavom fijuknuo je pored lijeve vratnice gostujućeg gola.

 

Mate Ivetić: Pokazali smo da se možemo nositi sa svakime

- Najvažnije je da smo postigli pozitivan rezultat na početku sezone protiv momčadi koja je po dovedenim igračima pretendent na naslov. Imali smo i mi svoje šanse koje nismo iskoristili, ja ponajprije, ali dobro je završilo. Fizički smo izgledali jako dobro i stvarno je šteta što nismo zabili. I dalje nas čekaju teški protivnici, ali pokazali smo da se na našem terenu možemo nositi sa svakime. Već je poznato kako su nam ulasci u sezone vrlo teški s obzirom da svi radimo u turizmu, brojčano nas je malo manje i ukoliko nas zaobiđu ozljede i žuti kartoni mislim da ne bi smjelo biti problema s ostankom u ligi, rekao je nakon susreta napadač Jadrana Mate Ivetić. 

Jadran Poreč - Radnik 0:0

NK Jadran Poreč - NK Radnik Križevci Rezultati uživo
Tweet

Posljednje novosti