Glume Mark Wahlberg i Halle Barry

Trenutno najgledaniji film na Netflixu sniman je u Istri

Piše: Istarski.hr

22.08.2024 - 11:13
 Mark Wahlberg i Halle Barry u filmu
Mark Wahlberg i Halle Barry u filmu

Američki akcijski film The Union od svoje premijere 16. kolovoza nalazi se na vrhu ljestvice najgledanijih naslova na Netflixu u našoj zemlji. A činjenica iznesena u naslovu, kako je isti sniman u Istri možda je i ono najzanimljivije kod njega. Sve ostalo vrijedno je zaborava, donosi Journal.hr.

 

Sniman je u jesen 2022. godine u Raklju, Starom Raklju i Rovinju, a brojna filmska ekipa na lokacijama u Istri provela je ukupno 14 snimajućih dana. Od 701 člana ekipe, njih 262 činili su hrvatski filmski djelatnici. Također, vrijedi istaknuti i kako je snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra – Filming in Croatia.

Kad junak postane dečko iz susjedstva

Naslovne uloge povjerene su Marku Wahlbergu i Halle Barry, a ovo je njihova prva suradnja. Dobrim poznavateljima sadržaja koje pratimo na domaćim televizijama bit će itekako poznata i preostala istaknuta lica. Naime, s mnogima smo se donedavno putem repriza svakodenvno susretali u detektivskim serijama – J.K. Simmons (Završni udarac), Dana Delany (Tijelo kao dokaz) i Lorraine Bracco (Djevojke na zadatku). Režiju filma The Union potpisuje Julian Farino, inače suprug sjajne srpske glumice Branke Katić.

Sad kada smo pokrili osnove podatke, vratimo se onom dijelu gdje spominjemo kako je film vrijedan zaborava. Radnja ove špijunske akcijske komedije prati građevinskog radnika Mikea, običnog dečka iz susjedstva, koji zahvaljujući pozivu svoje srednjoškolske ljubavi Roxanne biva uvršten u elitnu špijunsku organizaciju. Pred njega je stavljen važan zadatak, a zbog istog kreće u opasnu misiju…. Radnja je to koju ste čuli, a i vidjeli, nebrojeno puta. Klasična špranca koja itekako može biti uspješna ako je dobro odrađena. U ovom slučaju samo je odrađena, piše Journal.hr

Tweet

Posljednje novosti