POREČKO LJETO U JAKOM RITMU

Ovoga tjedna Street Art Poreč, DJ Maestro, šetnja La mula de Parenzo i još mnogo toga…

Piše: Istarski.hr

20.08.2024 - 12:30
Šetnja La mula de Parenzo (Foto: TZ Grada Poreča)
Šetnja La mula de Parenzo (Foto: TZ Grada Poreča)

Porečko ljeto i ovoga tjedna nastavlja s bogatim programom događanja za sve uzraste i ukuse. Večeras, 20. kolovoza, od 21 sat Trg slobode postaje pozornica na otvorenom za glazbenu večer "Music on Square" u kojoj ćete uz rock, jazz, blues i druge glazbene žanrove moći zaplesati i uživati u odličnoj atmosferi na glavnom gradskom trgu. Dođite i uživajte uz atraktivan Summertime Acoustic Duo.

Od 20. do 25. kolovoza, Poreč postaje centar ulične kulture i umjetnosti uz 24. izdanje festivala Street Art Poreč, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ovaj festival pretvara gradske ulice i trgove u otvorenu pozornicu. Posjetitelji će imati priliku uživati u raznim umjetničkim performansama. Uz bogat program, Street art Poreč nudi doživljaj koji će inspirirati i oduševiti sve generacije.

 

Za ljubitelje jazz glazbe, Pučko otvoreno učilište Poreč pripremilo je još jednu glazbenu večer u sklopu 29. Jazz u lapidariju. U srijedu, 21. kolovoza, u 21 sat, Lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine ugostit će Branimir Gazdik Quintet. Autorska glazba koju ovaj kvintet izvodi sinergija je raznih stilova od jazza, funka, latina, world musica... stopljenih u zajednički „fusion“ izraz, karakterističan za ovaj bend.

U četvrtak, 22. kolovoza u 10 sati na rasporedu je besplatna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku razgledati Poreč, upoznati ribarsku tradiciju, ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s ovoim gradom. Zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto telefonom na broj +385(0)52 451 293 ili e-poštom na lamuladeparenzo@myporec.com

Istoga dana, od 17 do 23 sata na Trgu slobode održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda, na kojoj će svoje proizvode izložiti lokalni OPG-ovi, koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

Petak, 23. kolovoza donosi nezaboravno filmsko iskustvo pod zvijezdama u sklopu programa „Visions of the Streets“, a ovom zgodom u 21 sat na rasporedu je spektakularna biografska priča redatelja Baza Luhrmanna o jednom i jedinom kralju rock and rolla Elvisu Presleyju.

Također u petak, u povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održat će se koncert Rhapsody guitar u sklopu festivala klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani".

U subotu, 24. kolovoza, na Trgu slobode s početkom u 21 sat, očekuje vas vrhunska glazbena poslastica u sklopu programa „Sounds of the Streets Music“. Pripremite se za nezaboravan koncert svjetski poznatog DJ Maestra i jednog od najboljih hrvatskih saksofonista Jakše Jordesa, koji će vas svojim jedinstvenim zvukom jazza, soula, funka i housea povesti na jedno posebno glazbeno putovanje. Ovaj spoj vrhunskog DJ-a i virtuoza na saksofonu stvorit će savršenu atmosferu u srcu Poreča. Ne propustite priliku za ples pod zvijezdama na Trgu slobode!

DJ Maestro, poznat po višestruko platinastim izdanjima s renomiranom diskografskom kućom Blue Note, osvojio je svijet svojom kompilacijom „Blue Note Trip“. Taj projekt ga je povezao s glazbenim legendama poput Amy Winehouse, Chake Khan i Marija Biondija. Posebno je priznat kao jedini DJ kojem je dopušteno remiksirati album Nine Simone, „Little Girl Blue“. Njegova glazba kombinira soul, jazz, latin jazz, disco-funk i house. 

Porečko ljeto održava se u organizaciji Grada Poreča i njegove Turističke zajednice.

Tweet

Posljednje novosti