UMAGEŽ RASTURA PO HRVATSKOJ

Baby Lasagna sprema spektakl u Zagrebu. 'U pomoć' zove pulske rokere, ali i istarsku legendu

Piše: Igor Radić

20.08.2024 - 15:32
Baby Lasagna u Šibeniku oduševio i novim imidžem (Foto: Pixsell)
Baby Lasagna u Šibeniku oduševio i novim imidžem (Foto: Pixsell)

„Podigao je čitav Zadar na noge“, „Publika ga nije puštala s pozornice“, „Rasturio na šibenskoj tvrđavi, oduševio i novim imidžem“. Ovo su samo neki od naslova kojima su mediji popratili nastupe Baby Lasagne u dalmatinskim gradovima proteklog vikenda.

Najviše plasirani hrvatski predstavnik u povijesti Eurovizije ne staje, međutim, u njegovom osvajanju Hrvatske, pa su tako pred njim veliki samostalni koncerti u Zagrebu, na stadionu Šalata, 12., 13. i 14. rujna. Radi se, dakle, o tri večeri koje je Baby Lasagna proljetos rasprodao u manje od 12 sati za 12 tisuća najbržih fanova, što je, kako su objavili organizatori, daleko najviše i najbrže u povijesti nastupa održanih na tom omiljenom open-air prostoru.

 

Lasagna je svježe objavio goste koji će mu se pridružiti na Šalati. Odabrao ih je, kaže, prema osobnim preferencijama, glazbeno i prijateljski.

Tako će u četvrtak, 12. rujna, u večer uvesti mladi pulski rokeri Freaktion. Kvartet u sastavu Gabriel Radović (gitara), Vasja Šumonja (bas), Toni Drandić (bubnjevi) i Maja Šebelić (vokal) nastupio je na festivalima poput INmusica, Supervala ili RiRocka. Nakon njih nastupit će Teya Dora, srpska pjevačica i kantautorica. Idućeg dana, pak, nastupit će šibenski pop rock bend BluVinil, te  Alen Vitasović.

Istarski pjevač spremno se pohvalio objavom na društvenim mrežama. „Sretan sam što ću nastupiti zajedno sa Baby Lasagnom kao njegov gost. Uživo s mojim bandom i specijalnim mojim gostom Alen Lima Len Kozić i Brajde“, napisao je Vitasović. Ultimativni ljetni hit „Brajde“, inače, u mjesec i pol dana od objave bilježi više od 4,3 milijuna pregleda na Youtubeu.

Posljednje večeri prije glavne zvijezde svirat će EoT, alter punkrock bend iz Karlovcat, te IDEM, osvajač nagrade Rock Off i Porin te vlasnik ponajboljeg regionalnog albuma prošle godine poyy.

"Nastup na Šalati sigurno će biti jedan od onih događaja čija sjećanja će mi odzvanjati dugo u život. Mislim da ću se toga sjećati baš poput prvog tetoviranja, prvog ljubimca, onog prvog nastupa u osnovnoj školi te onog nastupa u Malmöu. To će biti prvi 'dugometražni' nastup na domaćem terenu. Nastup kojim ćemo prezentirati sve što možemo i sve što smo naučili. Nastup koji će u potpunosti biti obogaćen ne samo glazbom već profesionalnom i zahtjevnom produkcijom", izjavio je Baby Lasagna.

Iduće godine na proljeće očekuje ga, podsjetimo, dosad zasigurno najveći korak u karijeri, europska turneja pod nazivom „Meow Back“, koja će obuhvatiti sveukupno 26 nastupa u 16 zemalja.

Tweet

Posljednje novosti