sezona ulazi u špicu

Evo koliko su divljih kampera kaznili komunalni redari u Puli

Piše: Marcello Rosanda

25.07.2024 - 21:02
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Povećanjem broja turista i dolaskom špice sezone, bilježi se i porast kampera koji su nepropisno parkirani izvan kampova. Upravo zato smo danima unazad poslali upit Gradu Puli ne bi li informirali javnost o aktivnostima komunalnog redarstva po tom pitanju. Na kraju su, nakon 20-ak dana, i odgovorili.

"Gradsko redarstvo na dnevnoj razini provodi ophodnje rano ujutro i kasno navečer, odnosno u razdoblju u kojem se najčešće može zateći ilegalan kamper. Po uzoru na prošle godine, porast broja ilegalnih kampiranja bilježi se od sredine srpnja do rujna, stoga u nadolazećim danima očekujemo povećanje postupanja vezano uz predmetnu tematiku", kažu iz Grada.

 

"Postupanje prema kamperima u vidu ilegalnog kampiranja je kompleksno jer se provodi po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, članak 29. stavak 1., kojim je propisano da je kampiranje boravak pod šatorom, u kamp-kućici, kamp-prikolici, pokretnoj kućici (mobile home), autodomu (kamper) i drugoj odgovarajućoj opremi za smještaj na otvorenom prostoru u vrstama ugostiteljskih objekata iz skupine "Kampovi" i u kampovima u domaćinstvu i na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima", objašnjavaju dalje.

"Komunalni redar na terenu očevidom utvrđuje ima li elemenata ilegalnog kampiranja te je sukladno navedenom članku Zakona, do današnjeg dana bilo 10 postupanja. Također, prema nepropisno parkiranim kamperima, a koji nisu podložni postupanju po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti na dnevnoj bazi ima oko 5 postupanja. Pored svega navedenog, ističemo da se bilježi veća pojava ilegalnih kampera u srpnju", zaključuju iz Grada.

Tweet

Posljednje novosti