sezona je, ali godišnjih odmora

Foto U Gradu Puli nemaju pojma jesu li ove godine kažnjavali ilegalne kampere

19.07.2024 - 13:21
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Nakon što smo jučer pisali o tome da Rovinj uspješno suzbija divlje kampiranje, izgleda da u Gradu Puli nemaju pojma koliko su ilegalnih kampera do sada kaznili u ovoj turističkoj sezoni. Ili o tome ne žele govoriti. Jer, nakon što smo letimičnim pregledom uobičajeno popularnih lokacija za ilegalne kampere utvrdili da ih i dalje ima, recimo na Stoji ili oko Mandrača, poslali smo upit gradskoj upravi pozivajući ih da informiraju javnost o tome koliko su takvih kampera kaznili, budući da je to u njihovoj nadležnosti, te čine li to uopće.

 

Dakle, pitali smo ih koliko je ilegalnih kampera evidentirano i kažnjeno na području Pule od 1. svibnja. Niti nakon 15 dana nisu odgovorili na upit. Možda su zaboravili, što je porazno, možda nemaju što odgovoriti jer slabo rade svoj posao, što je opet porazno, a možda su ih kaznili mnogo te se jednostavno ne žele previše hvaliti oko toga, što je pak teško za vjerovati.

O razlozima zašto takve navike nekih turista treba kažnjavati i suzbijati, ne treba puno pričati. Dovoljno je pitati se gdje te osobe vrše nuždu, gdje odlažu otpad, odakle im voda i tako dalje. Kako bilo, kampiranje izvan kampova je zabranjeno te iz mnogo razloga štetno. Nadamo se da ćemo do kraja sezone dobiti kakav podatak o tome iz Grada Pule, te ćemo njihov eventualni odgovor na naš upit objaviti čim i ako stigne. (M. R.)

Tweet

Posljednje novosti