obilasci i kontrole

Rovinj uspješno suzbija divlje kampiranje. Evo koliko su ih uhvatili

18.07.2024 - 15:04

Dolaskom sve većeg broja turista rovinjski komunalni redari provode pojačan nadzor nad javnim površinama te pridržavanju propisa prometnog i komunalnog reda, javljaju iz Grada Rovinja.

S ciljem osiguravanja što bolje uređenosti javnih površina te održavanja sigurnosti u prometu, Odsjek za komunalno redarstvo Grada Rovinja svakodnevno provodi obilaske i kontrole cjelokupnog gradskog područja.

 

Od početka godine do danas gradski komunalni redari kaznili su ukupno 36 bespravnih kampista na području Rovinja, a samo su jučer, u objedinjenoj akciji provedenoj u suradnji s djelatnicima lokalne Policijske postaje u prekršaju uhvatili 10 kampera. Kazna za noćenje na otvorenom, odnosno u prirodi i uz more iznosi 200 eura, odnosno upola manje ukoliko se plati na licu mjesta.

Područje koje se kontrolira je veliko (oko trideset kilometara priobalja) i to od uvale San Polo do uvale Saline, odnosno zemljanim terenom do Rovinjskog Sela. Obzirom na veličinu područja posebno je važna i od velike pomoći suradnja građana koji nadležnom odjelu ili putem Smart Rovinj aplikacije javljaju prisutnost divljeg kampiranja.

Gradski komunalni redari zatečene kampiste uz naplatu kazne usmjeravaju na parkiralište Concetta i unutar zone Gripole-Spine, gdje je izgrađena i dostupna cijela infrastruktura - voda, struja i sve potrebito za jednodnevno noćenje prije dolaska na svoje legalno odredište.

Voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc je ovom prilikom zahvalio Policijskoj postaji Rovinj na suradnji, te je najavio kako će se nastaviti aktivnosti u cilju suzbijanja ilegalnog kampiranja i ostale radnje koje su u nadležnosti komunalnog i prometnog redarstva i MUP-a. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti