toni draguzet nakon otvorenja igrališta:

'Bilo je problema, otpora i pakosti onih koji od šume ne vide drvo'

21.05.2024 - 09:35
Draguzet jučer na otvorenju (foto: Milivoj Mijošek)
Draguzet jučer na otvorenju (foto: Milivoj Mijošek)

Jedan od najsretnijih na jučerašnjem otvorenju igrališta Valkane bio je čelnik Nogometnog kluba Uljanik Toni Draguzet, poznati pulski ugostitelj svima poznat kao Boccaporta. 

Kaže da je 250 djece na Valkanama 250 razloga za sreću, zadovoljstvo i ponos zbog onoga što su oni kao uljanikovci uspjeli napraviti.

"Imamo Valkane! Imamo novo igralište! Od Borisa Miletića do Filipa Zoričića, od jednog do drugog gradonačelnika, pokazali smo da nogomet spaja, a ne razdvaja. Bilo je problema, otpora, neshvaćanja i pakosti onih koji od šume ne vide drvo, no dvije gradske uprave, svaka u svom mandatu, u suradnji s nama omogućile su realizaciju ovog projekta", kaže Draguzet. 

 

Dodaje da im je drago da kod Zoričića ni u jednom trenutku nije bilo naznake odustajanja, unatoč pritiscima, zločestim podmetanjima te pokušaju politiziranja vrijednog projekta u čijem su fokusu djeca.

"Prepoznao je širi interes. I zato, prije svega, i njemu, ali i svima ostalima koji su sudjelovali u ovom značajnom projektu, veliko hvala. Naravno, velika hvala i Hrvatskom nogometnom savezu, predsjedniku Marijanu Kustiću i prvom suradniku Nevenu Šprajceru. Puno, puno hvala i našem Darku Raiću Sudaru koji se iznimno založio da dobijemo novi travnjak. Hvala roditeljima na beskrajnom strpljenju. No isplatilo se jer smo djeci omogućili uvjete za bezbrižno i sportom prožeto djetinjstvo, najljepše i najzdravije moguće, u kojem će se kao ljudi izgrađivati na sportskom terenu, a ne na krivim mjestima", kaže Draguzet.

"Svima njima zahvaljujući, i naravno nama koji smo gurali ovaj projekt kad je bilo i protivnika i sumnjičavih, imamo novo nogometno igralište. Imamo teren za kvalitetan trening djece koja će svoje vještine od današnjeg dana svladavati u neopisivo primjerenijim uvjetima nego što je dosad bio slučaj. Pokazali smo kao pravi Istrijani koliko možemo biti uporni i tvrdoglavi, sve dok ne dobijemo ono što smo zaslužili. Nogometni kompleks Uljanika je dokaz da se u Puli može kad se svi skupa i u višem cilju ujedinimo, zaboravimo na razlike i napravimo nešto pozitivno za dobrobit djece i zajednice", zaključio je Toni Draguzet Boccaporta.

Kako je bilo na otvorenju možete vidjeti na linku. (M. Rosanda)  

Tweet

Posljednje novosti