došao predsjednik hns-a marijan kustić

Foto Na Valkanama svečano otvoreno nogometno igralište (foto)

20.05.2024 - 18:00
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Danas je na Valkanama, u prisutnosti brojnih visokih uzvanika, onih koji su trebali biti viđeni i koji su to željeli, ali i brojnih znatiželjnika, svečano otvoreno novouređeno i prošireno nogometno igralište.

 

Na svečanost otvorenja je, kao što je najavljeno, stigao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, organizacije koja je donirala umjetni travnjak, vrijedan 250.000 eura. Vidjeli smo tu i ministricu turizma u prethodnoj Vladi Nikolinu Brnjac, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Sinišu Krajača, pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, pročelnicu Ivanu Sokolov, brojne novinare, ali i štićenike pulskog Down syndrome centra, koji redovito bodre hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

No, najbitnije, nakon uvodnih govora, teren su odmah isprobale i brojne ekipe mladih nogometaša: mlađe kategorije ekipa U8 i U10 kategorija domaćih ekipa NK Istre 1961, NK Uljanika, NK Galižane, NK (stare) Istre, NK Velog Vrha i NK Štinjana.

Zoričić je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

„Ovo je teren za djecu, ovo je teren da uživamo. Bio je ovo zapušten, zaboravljen, izbrisan i ružan prostor u gradu. Ovo nije lakmus papir za ništa, ovo je lakmus papir za dječju igru i radost“, poručio je Zoričić.

Nikolina Brnjac istaknula je da je svrha i Vlade i Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora da ulažu u sport s ciljem da svi oni koji se žele baviti sportom dobiju potrebnu infrastrukturu.  

„Ovo je još jedan primjer dobrog ulaganja u sport, svatko tko ulaže u sport zna da se to višestruko vrati“, rekao je Krajač i naglasio da će se suradnja i tradicija ulaganja u Istri i Puli nastaviti.

Prema Kustićevim riječima, namjera je da se djeca i mladi razvijaju i odgajaju u sportskom društvu. 

„Želimo poticati gradove i općine da još više ulažu u ovakve prekrasne terene upravo radi djece i mladih“, poručio je Kustić.

Igralište je otvoreno ispucavanjem jedanaesterca devetogodišnjeg nogometaša Uljanika Matea Palka, nakon čega je uslijedio turnir mlađih U8 i U10 uzrasta. 

No, nisu svi slavili otvorenje sportskog terena koji je razveselio mlade svih uzrasta. Aktivisti koji su proteklih mjeseci prosvjedovali protiv radova, njih otprilike petero, stigli su s transparentima na kojima je pisalo "Slavite korupciju i bezakonje", "DORH ima dužnost vratiti ukradeno", "Vidjet ćemo za pet godina za koga je teren".

Igralište na Valkanama koštalo je 1,3 milijuna eura, odnosno 1,48 milijuna eura, računamo li i vrijednost doniranog travnjaka. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti