Borba za glasove mladih

Pogledajte istarske političare na TikToku! (video)

03.04.2024 - 21:02

Premijer Andrej Plenković je 28. ožujka otvorio profil na TikToku, najpopularnijoj društvenoj mreži među mladima, što je odmah postala vijest za sve nacionalne medije. Do prije desetak godina mladima su bili cool političari koji su imali profil na Facebooku, a nakon što se ta platforma pretvorila u mrežu na kojoj penzionerke objavljuju slike unuka i cvijeće iz svojih vrtova, mladi su pobjegli na TikTok.

 

Prosurfali smo malo TikTokom, da vidimo koliko su istarski političari, koji sudjeluju na predstojećim izborima, prisutni na toj mreži. Od istarskih HDZ-ovaca koji su na listi u VIII. izbornoj jedinici profil na TikToku ima samo supetarski načelnik Mario Bratulić. No, njegovo logiranje na TikTok bilo bi simpatičnije da je to učinio ranije, a ne samo dan nakon Plenkovića.

@mario.bratuli

 

♬ original sound - Mario Bratulić

IDS, SDP i Možemo imaju svoje stranačke profile, ima tu zanimljivih i duhovitih objava, ali to mladima vjerojatno nije privlačno kao osobni profili.

Korisnicima TikToka puno su zanimljiviji profili poput GenZ na kojem su objavljuju šaljivi video isječci političara, najčešće iz Sabora. Od istarskih političara tu dominira SDP-ovka Sanja Radolović, čiji govori uz šaljive animacije često završavaju na tom profilu. (N.Č.) 

@genz0z4 Sanja Radolović (SDP) underrated queen #sdp #politics #edit #hrvatska #balkantiktok #viral #fyp #foryoupage #queen #diva #humor #taylorswift #genz ♬ Silence - Silence
Tweet

Posljednje novosti