novi projekt u poreču

Odobrena sredstva za obnovu i sadržaje u dvorani SRC Veli Jože

0

Velika polivalentna dvorana u Sportsko rekreacijskom centru "Veli Jože" u Poreču dobit će novu infrastrukturu i sadržaje, zahvaljujući uspješnoj prijavi projekta na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Ovaj projekt Grada Poreča i partnera, Sportske zajednice grada Poreča dobio je podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta kroz sredstva Državnog proračuna za 2024. godinu. Gradu Poreču za tu svrhu dodijelit će se sredstva u iznosu od 142.704 eura.

 

U sklopu projektnog prijedloga, Grad Poreč i Sportska zajednica predložili su niz ulaganja s ciljem unaprjeđenja infrastrukture dvorane SRC "Veli Jože". Među ključnim zahvatima su adaptacija svlačionica, zamjena rasvjete, adaptacija kabineta te prenamjena spremišta u klupski prostor za manje klubove u sklopu velike dvorane. Također, planira se nabava viseće kuglane za osobe s invaliditetom. Adaptacijom i opremanjem navedene sportske infrastrukture očekuju se značajne uštede na potrošnji energije (od preko 80 posto u glavnoj dvorani i preko 50 posto na boćalištu), kao i povećanje iskoristivosti same dvorane, te poboljšanje kvalitete usluga za korisnike.

Dvorana SRC "Veli Jože" pokraj Osnovne škole Poreč izgrađena je 1978. godine i mjesto je na kojem su mnoge generacije osnovnoškolaca i srednjoškolaca provodile, i dan danas redovito provode nastavu iz tjelesnog, kao i mnogi sportski klubovi koji ovdje odrađuju svoje treninge i natjecanja.

Uz uređenje vanjskih školskih košarkaških i rukometnih igrališta u kompleksu SRC "Veli Jože" koje je upravo u tijeku i koje će donijeti novu podlogu i infrastrukturu do kraja mjeseca, adaptacija dvorane bit će još jedno ulaganje u sportsku infrastrukturu, koje će pružiti djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, uz već na ovom SRC-u prisutne postojeće teniske terene, teretanu za osobe s invaliditetom, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu, ističu iz Grada Poreča. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa