bit će to samo vježba

U Medulinu simulacija požara u dječjem vrtiću

0
Ilustracija
Ilustracija

Općina Medulin obaviještava da će se idući ponedjeljak 8. travnja od 10:30 do 12 sati održati terenska vježba civilne zaštite čiji su nositelji Općina Medulin i Dječji vrtić Medulin.

Vježba će se izvoditi u zgradi i u krugu Dječjeg vrtića Medulin na adresi Munida 3A.

Vježbom će se simulirati nastanak požara u dječjem vrtiću, evakuacija svih osoba i djece iz vrtića, alarmiranje žurnih službi te ostale radnje predviđene Planom evakuacije i spašavanja u Dječem vrtiću Medulin.

 

U vježbi će sudjelovati Stožer civilne zaštite Općine Medulin (uži dio), Javna vatrogasna postrojba Pula, Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Medulin, Gradsko društvo Crvenog križa Pula te Dječji vrtić Medulin.

U cilju što vjerodostojnijeg provođenja vježbe, očekuje se aktivacija vatrogasnog alarma u Dječjem vrtiću Medulin, te dolazak žurnih službi (vatrogasaca) s uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima.

Sukladno navedenom, ovim putem obaviještavaju se mještani kako je riječ o simuliranoj vježbi te nije potrebno kontaktirati nadležne službe obzirom da su iste uključene u provođenje ove vježbe.

Ciljevi vježbe su provjera funkcionalnosti rješenja iz Plana djelovanja civilne zaštite Općine Medulin u slučaju njegovog aktiviranja te provjera funkcionalnosti Plana evakuacije i spašavanja u Dječem vrtiću Medulin, uvježbavanje djelatnika i polaznika u provedbi postupka sklanjanja i evakuacije kao mjere civilne zaštite u slučaju izvanrednog događaja ili nesreće i podizanje razina osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Medulin. 

U slučaju loših vremenskih uvjeta, ostavlja se mogućnost odgode vremena održavanja vježbe za drugi datum, kada to dopuste povoljniji vremenski uvjeti. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa