Postali su talijanska baza ryanaira

Renesansa avio prometa u Trstu. Evo gdje sve možete letjeti

02.04.2024 - 11:00
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Uskrs nije označio početak sezone samo u Hrvatskoj, već i u susjednoj Italiji.

Konkretno, talijanski mediji pišu o Zračnoj luci Ronchi dei Legionari, nedaleko Trsta, koja je postala jedan od glavnih hubova RyanAira na ovom području.

Ljetni program letova s ​​polaskom iz Zračne luke Ronchi dei Legionari - Trst uključuje 22 izravne veze, među kojima je devet domaćih i 13 međunarodnih linija.

 

Odredišta pokrivaju 11 zemalja, uključujući Italiju, a to su Dublin, Bruxelles, London, Frankfurt, Berlin, Pariz, Krakow, Budimpešta, Milano, Barcelona, ​​​​Rim, Napulj, Olbia (Sardinija), Bari, Tirana, Valencia, Cagliari, Brindisi, Sevilla, Palermo, Catania i Malta.

Uz Ryan Air pokrivaju ih još tri zrakoplovne kompanije: Ita Airways, Lufthansa i Wizzair.

RyanAir očekuje čak 50 posto veći promet iz Trsta u 2024 godini.

Sedam je njihovih novih linija, to su Brindisi, Berlin, Pariz, Sevilla, Krakow, Olbia (Sardinija), a od lipnja i Budimpešta.

Ryan Air ukupno sada ima 18 linija, umjesto dosadašnjih 11. 

Talijanski mediji pišu da je Ryanair izabrao Trst kao svoju novu talijansku bazu, uloživši preko 100 milijuna eura nakon što je regija Friuli - Venezia Giuglia odlučila ukinuti regionalni prirez.

Osim zaposlenika Ryanaira, sama zračna luka zaposlila je 35 novih djelatnika. Svi su već na poslu. U zračnoj luci Trst - Ronchi dei legionari  procjenjuju da će uskoro udvostručiti broj putnika, nove linije već su gotovo rasprodane. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti