PUNO PARA ZA NIŠTA

Foto Najjaču kampanju u Poreču ima stranka koja ne sudjeluje na izborima!

01.04.2024 - 19:09

Do prije nekoliko tjedana društvene mreže bombardirane su promidžbenim porukama političke stranke 'Zajedno Hrvatska', koju je 24. veljače osnovao bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Todorić je svih oko sebe uvjeravao u veliki izborni uspjeh, a onda je, nakon što su raspisani izbori, objavio da se njegova stranka neće kandidirati.

Stranka 'Demokršćani' osnovana je mjesec dana kasnije, 21. ožujka, također su, poput 'Zajedno Hrvatska' puno prije raspisivanja izbora krenuli s agresivnom promidžbom i, za razliku od Todorića, barem su uspjeli složiti liste.

 

No, Državno izborno povjerenstvo odbilo im je liste s obrazloženjem da su u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske upisani četiri dana nakon stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

Naime, predsjednik Republike odluku o raspisivanju izbora donio je 15. ožujka, dok je stranka Demokršćani u Registar političkih stranaka upisana tek 19. ožujka. Stoga, tvrdi DIP, nemaju pravo predlaganja stranačkih lista na ovim izborima. Demokršćani su se žalili na odluku, ali žalba im nije uvažena.

Zbog njih na izbore neće ni Nezavisna lista Višnjan, koju je osnovao višnjanski načelnik Angelo Mattich, jer su u VIII. izbornoj jedinici trebali ići u koaliciji s Demokršćanima.

Ova lista je na Poreštini očito računala na veliki broj glasova, jer je čitav Poreč s okolicom oblijepljen s njihovim jumbo plakatima. Pa možemo zaključiti da u Poreču trenutno najjaču kampanju ima stranka koja uopće neće sudjelovati na izborima. (Tekst: Nenad Čakić, foto: Milivoj Mijošek)

Tweet

Posljednje novosti