UZ BLAGDANSKI DORUČAK

Foto U Fažani održan prvi Festival bakalara (FOTO)

01.04.2024 - 16:53
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

U organizaciji Općine Fažana i tamošnje TZ, te uz sudjelovanje fažanske župe i pokroviteljstvo tvrtke Alden, na fažanskoj rivi na Uskršnji ponedjeljak  organiziran je blagdanski doručak i prvi Festival bakalara.

Nakon mise okupljeni su na Trgu sv. Kuzme i Damjana mogli uživati u okusima neizostavne velike pince, kuhane šunke, fritaje s pancetom i kobasicama, bakalaru, mladog luka, rotkvica… Za glazbeni ugođaj pobrinuo se Redikul bend.

 

Tradicionalni blagdanski stol ne bi bio potpun bez bakalara čiji se recept pripreme prenosi s koljena na koljeno, pa je u Fažani ove godine po prvi puta održan Festival bakalara, natjecanje u pripremi na tradicionalan način te edukativne radionice. Organizator festivala bio je Budimir Žižović.

Peteročlani žiri ocjenjivao je boju, miris, teksturu, okus i opći dojam jela. Sudjelovalo je 11 ekipa, odnosno parova žena. Ekipa koja je napravila najbolji bakalar nagrađena je jednodnevnim izletom brodom u Veneciju za dvije osobe, druga nagrada je večera za dvije osobe u Staroj konobi, a treći najbolji par nagrađen je poklon paketom proizvoda tvrtke Alden iz Baderne.

Pored toga održana je i izložba velikih uskršnjih jaja i dekoracije te likovnih radova djece dječjih vrtića i osnovne škole Fažana na temu Uskrsa. (Foto: Istarski.hr)

Tweet

Posljednje novosti