MARIJAN ĆORIĆ, VRATAR ISTRE 1961

'Bilo je malo pozitivnog adrenalina, ali sve je prošlo u redu'

01.04.2024 - 11:02
Marijan Ćorić (FOTO: NK Istra 1961)
Marijan Ćorić (FOTO: NK Istra 1961)

Pred nešto manje od šest godina, tog 2. lipnja 2018. godine igrala se možda i sudbonosna utakmica Istre 1961, nakon koje bi, u slučaju nekog drugačijeg ishoda od onog koji se dogodio, sudbina ‘zeleno-žutog’ prvoligaša sigurno bila znatno drugačija nego što je to danas. U uzvratnom susretu kvalifikacijske utakmice za ostanak u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi tog su se sunčanog dana u Varaždinu susreli Puljani sa istoimenim domaćinom, nosivši iz Pule solidnu prednost od 3:1. No u nastavku susreta Varaždinci su poveli, a nakon što je potom Ivan Zgrablić zbog dva žuta kartona napustio travnjak sve je išlo prema katastrofi pulske momčadi. Varaždinci su napadali sa svih strana, no unatoč potpunoj opsadi gostujućeg gola, tadašnji je pulski vratar na fantastičan način čuvao svoju mrežu i najzaslužniji je što je Istra dočekala posljednji sudački zvižduk s pozitivnim rezultatom i mogla proslaviti pobjedu. Nakon par mjeseci stigla je u Pulu Grupacija Baskonia-Alaves, a daljnji tijek itekako nam je poznat.

Taj pulski vratar bio je Marijan Ćorić, danas 29-godišnjak iz Vodnjana, koji je ovoga vikenda po prvi puta nakon te sudbonosne utakmice dobio priliku stati na vrata pulskog kluba u službenoj prvenstvenoj utakmici. Zbog ozljede prvog vratara i neprikosnovenog čuvara mreže Lovre Majkića, ostali su Istrini vratari vrlo rijetko dobivali priliku zaigrati, osim u pripremnim susretima. Ćorić, koji je cijelu omladinsku školu prošao u redovima Puljana, ubrzo nakon tog susreta u Varaždinu napustio je redove Istre, da bi se prošle godine na polusezoni vratio nakon punih pet godina izbivanja.

Ćorić je svoj posao u susretu s Lokomotivom na Velik petak odradio i više nego dobro, iako su njegovi obrambeni igrači vrlo malo toga propuštali do stasitog Istrinog vratara.

- Bila je ovo jedna jako tvrda i naporna utakmica. Nažalost zbog zaleđa nismo uspjeli slaviti i ‘skliznula’ su nam ta tri boda. U jednu ruku možemo biti zadovoljni, dok s druge strane zbog prikazanog možemo žaliti što nismo uzeli puni plijen. Momčad je bila jako čvrsta i kompaktna u posljednjoj liniji te vrlo agresivna pa nam Lokomotiva praktički nije stvorila niti jednu šansu, rekao je nakon susreta pulski vratar. 

 

Velika emocija na tribina zbog njegovog ulaska u sastav vidila se i prilikom predstavljanja igrača, a grupica njegovih prijatelja dresovima s njegovim imenom dala je do znanja zbog koga su u petak došli na tribine Drosine. 

- Jako puno mi je značila ova utakmica s obzirom da sam nastupio kući pred svojim ljudima nakon dužeg vremena, pred mojim prijateljima i obitelji. Bilo je malo pozitivnog adrenalina, ali sve je prošlo u redu i s te strane sam jako zadovoljan kako smo odigrali ovaj susret, dodaje Ćorić.

No, ovaj susret najvjerojatnije neće biti posljednji službeni na vratima ‘zeleno-žutih’ s obzirom da će Majkića ozljeda na još neko vrijeme udaljiti od nogometnih travnjaka, pa je za vjerovati kako bi ove nedjelje mogao istrčati i na Maksimiru protiv Dinama.

- Dolazi nam jako teška utakmica. Znamo da se Dinamo bori za naslov. Mi ćemo u Zagreb ići dati sve od sebe i svaka je utakmica borba za bodove pa tako i ova iduća, kaže Marijan Ćorić.

Dobra vijest za Puljane je što se Frano Mlinar uspješno oporavlja od ozljede i već lagano ‘trčkara’ uz teren iako je vrijeme njegovog povratka još uvijek nepoznato, a loša je što nakon dobivenih žutih kartona protiv Lokomotive za sastav u nedjeljnom susretu neće moći konkurirati kapetan Slavko Blagojević te Ante Majstorović i Oleksandr Petrusenko. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti