USKRS U POREČU

Slatko jutro, dječje radionice i brojna događanja (foto)

0

Slatkim jutrom, dječjim radionicama i brojnim događanjima započela je manifestacija Uskrs u Poreču, koju su na Trgu slobode, za sve Porečane i goste pripremili Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč.

Od petka do ponedjeljka, od 10 do 16 sati održava se Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda. Na desetak štandova nude se tipični istarski proizvodi – med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, vino, povrće, te proizvodi od konoplje i lavande.  

 

Jutros je organiziran program namijenjen najmlađima. Bilo je tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre s animatorima, igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije organiziran je stol za društvene igre te igra cornhole. Na trg je doskakutao i veseli zeko koji je djeci i onima koji se tako osjećaju dijelo čokoladna jaja i slatkiše.

Učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u sklopu Slatkog uskršnjeg jutra su pripremali za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a bila je tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja. Za dobru atmosferu pobrinuo se DJ Mister G.

U nedjelju, u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni uskršnji domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice. A od 10 do 13 sati posjetitelje će zabavljati vrsni glazbenici iz Big Band-a Pula. (Foto: Milivoj Mijošek)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa