festival posvećen kraljici samoniklog bilja

Dođite na Šparogadu u Kaštel. Stiže i glazbena zvijezda

0
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tradicionalna Šparogada, a riječ je o njenom 24. izdanju, održat će se od 2. do 5. travnja u Kaštelu kod Buja. Kao i svake godine, pripremljen je bogat program za sve uzraste i ukuse, jedino što se još može poželjeti jest da posjetitelje prati i lijepo vrijeme.

 

Od 2. do 5. travnja u 18 sati održavat će se kvalifikacije za malonogometni turnir, čije je finale zakazano 5, travnja u 17 sati. Istu večer nastupaju klape i Night Express. 

Dan poslije, 6. travnja u 8 sati počinje Međunarodni boćarski turnir, od 14 do 17 na rasporedu je Paint & wine radionica, odnosno slikanje na platnu uz vino (Stari Kaštel). Od 15 do 17 sati održat će se natjecanje u kojem se bira najljepši mac šparuga, a sudionici moraju soći s već pripremljenim macevima. 

U 16 sati počinje Dječja šparogada, u 16.15 na rasporedu je sportski program, u 17 kulinarska radionica, u 18 pogađanje visine špalete, u 18.15 čitanje bajki, a u 18.30 izložba jela od šparoga.

U 19 kreće degustacija jela od šparoga, uz lokalna vina. U 22.30 koncert će održati Luka Basi, nakon kojeg na pozornicu stiže zvijezda večeri - Šajeta.                 

U nedjelju, 7. travnja, posljednjeg dana Šparogijade, u 9 sati kreće rekreativna eno-gastronomska šetnja Šparugando - šparoge i vino. U 10 starta turnir u stolnom tenisu, u 11 će se održati kreativna dječja radionica, a u 15 slijedi izložba oldtimera ispred Caffe bara 2000. 

Megašparogada je na rasporedu u 18.30 sati, a riječ je o humanitarnoj prodaji tradicionalne palente i fritaje sa šparogama. Gosti će pritom uživati u zabavnom programu uz Estrada band. (IHR) 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa