SVEČANOST U UMAGU

Foto Rukometne legende na otvaranju obnovljene dvorane (foto)

16.03.2024 - 18:45
Ivano Balić i Lino Červar (FOTO: Milivoj Mijošek)
Ivano Balić i Lino Červar (FOTO: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Umaga dobili su obnovljeni svoj ‘hram rukometa’ u Stella Marisu. U samo dva mjeseca u potpunosti je obnovljeno samo sportsko borilište te prostor za gledatelje. U maloj svečanosti koja je prethodila istarskom rukometnom derbiju Prve hrvatske rukometne lige - jug između domaćeg Umaga i Buzeta prepune tribine umaške dvorane dugotrajnim su pljeskom odale počast začetniku rukometa u Istri i Umagu profesoru Juraju Radovčiću, čije će ime ubuduće nositi ovo sportsko zdanje. 

- Ova investicija je prije svega zahvala rukometu na području Grada Umaga i još jedna počast našem profesoru Juraju Radovčiću koji je donio rukomet na ovo područje. Kolika je kvaliteta njegovog rada vidi se od najmanjeg djeteta do naših olimpijskih velikana kao što je Lino Červar. Željeli smo se stoga na ovaj način zahvaliti svima onima koji su godinama kroz sport i rukomet promicali ime našega grada, rekao je tom prigodom umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

 

Prigodna priznanja povodom 70. obljetnice igranja rukometa u Umagu tom su prigodom primili Grad Umag, Lino Červar te dugogodišnji sponzor Istarska kreditna banka.

- Naš profesor Jura je posijao sjeme koje i danas ide dalje. Ova je dvorana dugo godina ‘proizvodnja’ najboljih rukometnih kadrova na Bujštini, a zbog trenera Radovčića ne znam nekoga tko u Umagu nije igrao rukomet. Stoga smo mu jako zahvalni što nas je odgojio da budemo dobri rukometaši, a još je važnije da budemo dobri ljudi, rekao je Lino Červar.

Koliko je Umažanima važan rukomet svjedočila je sinoć i prepuna dvorana, a među brojnim gledateljima primjetili smo i nekoliko vrlo poznatih imena. Uz Linu Červara bio je tu i proslavljeni hrvatski rukometaš Ivano Balić s obitelji, osnivač ATP turnira u Umagu Slavko Rasberger, a svoje Buzećane došao je bodriti i europarlamentarac Valter Flego. 

- Infrastrukturno sigurno sada imamo uvjete za najviši rang natjecanja. Možda još nedostaje malo financija da bolje posložimo igrački kadar, no vjerujem da ćemo i to uspjeti. Želim se ovom prigodom zahvaliti i gradu koji nam je omogućio sve ovo, jer bez dobrih uvjeta za rad teško je ostvarivati vrhunske rezultate, rekao je predsjednik RK Umag Marin Buvinić. (S. Žulić, FOTO: Milivoj Mijošek)

Tweet

Posljednje novosti