OBRANILI NASLOV

U infarktnoj završnici Puljani stigli do naslova u Kupu Hrvatske!

04.03.2024 - 21:45
Slavlje Stanoinvest Futsal Pule (FOTO: Grgo Jelavić / PIXSELL)
Slavlje Stanoinvest Futsal Pule (FOTO: Grgo Jelavić / PIXSELL)

Pulski malonogometaši obranili su naslov pobjednika Kupa Hrvatske pobjedom nad omiškim Olmissumom u infarktnoj završnici nakon raspucavanja šesteraca. ‘Noći istarske!’ orile su se parketom dubrovačkog Gospinog Polja među veselim pulskim nogometašima nakon šokantne završnice u kojoj su poveli 16 sekundi prije kraja utakmice i onda u sljedećih devet sekundi prosuli to dragocjeno vodstvo. No, u udarcima sa šest metara imali su više sreće i zasluženo još jednom podigli ovaj vrijedan trofej, koji se ponovno vraća u Pulu.

Omišani su tijekom prvoga dijela imali puno više prilika, pogotovo u prvih deset minuta susreta, no pulski vratar Florijan Cindrić nije dozvoljavao prolaz njihovih udaraca u mrežu. Susret koji je više ličio na oprezno ispitivanje snaga ipak su svojim akcijama predvodili Omišani, no u njihovim napadima nije bilo nešto posebno opasnih prilika koje pulski vratar ne bi mogao neutralizirati. Deset sekundi do kraja prvoga dijela Cindrić je rukom poslao dugačku loptu za Davida Mataju u suprotnom kaznenom prostoru. Pulski reprezentativac lijepo se okrenuo i pucao iz voleja u vratara Rozge. Pritom je bio i povlačen od strane Jurline no suci se nisu oglasili i svirali najstrožu kaznu za Puljane. U posljednjoj sekundi prijete i Omišani preko Kusture koji iz voleja puca preko gola.

 

U nastavku susreta prvi prijete Omišani preko Sekulića čiji prizemni udarac međutim odlazi pored gola. Minutu i pol kasnije Chus je dobro zagrijao rukavice Rozge, a najizgledniju priliku za vodstvo Puljani su imali u 34. minuti, kada Omišani gube loptu na deset metara od svoga gola, ona dolazi do francuskog reprezentativca Arthura Tchate koji s par metara loptu šalje u vratnicu umjesto u praznu mrežu iz ne baš lake situacije. U 29. minuti Blasquez Pacheco pokušava udarcem izvana koji odlazi pored gola. 

U 32. minuti Sekulić je poveo napad Olmissuma i dodao do Hrstića u čiji udarac ‘ulijeće’ Cindrić i sprječava siguran pogodak. Minutu kasnije Omišani povlače brzu kontru, lopta dolazi ponovno do Sekulića koji ju odlaže na stranu za natrčalog Kusturu i njegov prizemni udarac odsjeda u pulskoj mreži za 1:0. Pulski malonogometaši pokušavaju udarcima iz daljine probiti omišku obranu, a opasnost je bila još izraženija u posljednjih šest minuta nakon što su ‘zeleno-plavi’ iz Omiša sakupili pet akumuliranih prekršaja. Pulski hakleri se međutim vraćaju u 36. minuti nakon velike pogreške Rozge koji je pogodio svog suigrača Žilića i Felipeu Echeverryji nije bio problem sa samo metra udaljenosti potvrditi pogodak. U 37. minuti Žilić je imao matnu situaciju nakon što se sa par odličnih driblinga riješio pulske obrane i vratara no ponestalo mu je koncentracije za završni udarac.

U posljednjih 13 sekundi Puljani uzeli su time-out, a nakon kornera koji je izveo Manolo Bilić šest sekundi prije kraja, Mataja je svoj volej neometan poslao pored gola i tako propustio priliku Puljanima da slave nakon regularnog dijela igre.

Omišani su zaigrali golmanom-igračem od 3. minute produžetka čime su u potpunosti preuzeli kontrolu lopte, čekali do kraja isteka vremena te bez uopće želje da pokušaju pucati na gol okončali prvi produžetak. Istu su taktiku pokušali primijeniti i u drugom dijelu, no Puljani su se malo ofenzivnije branili, a Pacheco je umalo Omišane kaznio, ali je njihov vratar to zaustavio uz pomoć vratnice. Omišani su nastavili igrati svoju igru s igračem više, a Puljani pokušavali ukrasti loptu i iz brzih protunapada ugroziti prazan gol, no to im nije polazilo za nogom. Minutu prije kraja igre Tchato je imao dvije odlične šanse, u prvoj je pucao pored gola dok je u drugom slučaju omiški vratar ramenom okrznuo loptu i poslao je u korner. A onda 16 sekundi prije kraja susreta Echeverry asistira za Tchatu koji sa pet metara uspijeva ugurati loptu u gol ispod Rozge. I kada su svi očekivali veliko pulsko slavlje Olmissum je izjednačio sedam sekundi prije kraja! Pucao je Kustura, a od pulskog bloka lopta je pala na nogu Vanhe koji pogađa prazan gol.

U raspucavanju šesteraca svi su pogodili do šeste serije kada Hrstić promašuje vrata i pruža Puljanima priliku za slavlje koju Dean Moravac pretvara u veliko ludilo i obranu Kupa pulske momčadi.

OLMISSUM - STANOINVEST FUTSAL PULA 2:2 (5:6 p)

OLMISSUM: Rozga, Kustura, Sekulić, Jurlina, Vanha, Čizmić, Zemunik, Hrstić, Bukovec, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Rejala

STANOINVEST FUTSAL PULA: Cindrić, De. Moravac, Pacheco, Mataja, Vukmir, Šteko, Da. Moravac, Hrgota, Tchato, Echeverry, Castro, Galešić, Bilić, Grillo.

STRIJELCI: 1:0 Kustura (33′), 1:1 Echeverry (36′), 1:2 Tchato (50′), 2:2 Vanha (50′). Šesterci: A. Juretić +, Vukmir +, Sekulić +, Pacheco +, Kustura +, Grillo +, Žilić +, Tchato +, Kolobarić +, Bilić +, Hrstić -, De. Moravac +. (S. Žulić)

Tweet

Posljednje novosti