sanja radolović na N1

'Kad preuzmemo vlast, prosječna mirovina iznosit će 750 eura'

04.03.2024 - 20:02
Sanja Radolović (Foto: Istarski.hr)
Sanja Radolović (Foto: Istarski.hr)

Gostujući u emisiji televizije N1, SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović komentirala je nadolazeće parlamentarne izbore i moguće koalicije na ljevici, ali i što građani mogu očekivati ako SDP preuzme vlast.

 

“Predsjedništvo stranke je donijelo odluku o otvaranju pregovora o točkastoj koaliciji u nekim izbornim jedinicama sa strankom Možemo. Otvoreni su i pregovori s ostalim strankama na ljevici što se tiče nacionalne predizborne koalicije. Ne znamo kako će razgovori završiti, no želimo naglasiti da je SDP najjača lijeva stranka i želimo okupiti sve koji žele smijeniti kljentelističku korumpiranu vlast”, rekla je  Radolović.

SDP, kazala je, pregovara sa svim lijevo orijentiranim strankama, pa tako tako i s Dalijom Orešković i Krešom Beljakom.

“Premijer Andrej Plenković se hvali ulaskom u Schengen, a vidimo kako on sad funkcionira. Jedino što nam je raslo u Hrvatskoj su cijene. Polovica radnika u Hrvatskoj živi s manje od tisuću eura neto plaće. Potpuno je jasno da je Hrvatska demografski opustošena”, kazala je Radolović

Prema njenim riječima, vrlo je jasno da će demografska strategija biti mrtvo slovo na papiru, teška 10 milijardi eura, a ne navodi niti jednu konkretnu mjeru.

Osvoji li SDP vlast, evo što, po njoj, mogu očekivati građani:"Pitanje stanovanja u Hrvatskoj postalo je goruće pitanje. Kroz šest godina planiramo izgraditi 15 tisuća stanova. Druga stvar je dostupnost ranog i predškolskog obrazovanja svakom djetetu. Moramo se nadovezati i na same mirovine u Hrvatskoj. I tu smo donijeli jasan i vrlo konkretan plan. Kad preuzmemo vlast, prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosit će 750 eura”, poručila je. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti