DRUGI PUT ZAREDOM

Još jedan istarski sportaš izborio Olimpijske igre!

04.03.2024 - 17:09
Tomislav Pucar (Foto: WTT)
Tomislav Pucar (Foto: WTT)

Iako su nekoliko dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Busanu strijepili nad odlukom hoće li se plasirati na Olimpijske igre, objavom najnovije rang liste Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF) potvrđeno je kako će se ovoga ljeta u Parizu naći i reprezentacija Hrvatske kao 12. rangirana reprezentacija svijeta. Pretpostavljali su naši najbolji stolnotenisači da će osmina finala sa Svjetskog prvenstva biti dostatna za taj podvig, ali nisu htjeli slaviti dok nije i službeno objavljena ova sretna vijest.

 

Među hrvatskim reprezentativcima je i pulski stolnotenisač Tomislav Pucar, koji je uz ekipni nastup osigurao i olimpijsko natjecanje u pojedinačnoj kategoriji, koja je rezervirana za dva najbolja stolnotenisača reprezentacija koja se plasirala u ekipni ždrijeb. 

Hrvatskoj će ovo biti drugi uzastopni plasman u ekipni dio Olimpijskih igara, treći ukupno. Tomislav Pucar, nakjon svog premijernog nastupa u Tokiju 2020. godine sada će drugi puta biti sudionikom olimpijskog turnira (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti