pogledajte iznose

Valamar povećava plaće za više od 5.000 djelatnika

0

Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika.

Rastu i primanja za stručne pozicije – kuhara, konobara, recepcionara i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima, koja će u vrhu sezone iznositi između 1.400 i 2.000 eura neto. Sobarice, pomoćni kuhari, pomoćni konobari, kuhinjski radnici, serviri i ostala radna mjesta primat će u vrhu sezone između 1.000 i 1.300 eura.

Zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele ove godine će dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru mjere "Živi destinaciju" kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

 

Tu su i benefiti poput programa Krov nad glavom kojim se stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 nudi mogućnost ostvarenja dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno.

U 2023. godini Valamar je zaposlenicima isplatio i brojne druge nagrade: djelatnici zaposleni kroz cijelu godinu primili su 13. plaću i božićnicu u neto iznosu od 1.000 eura, dok su sezonski radnici primili božićnice u iznosu od 70 do 200 eura. Također, zaposlenici su dobili i dar za djecu od 133 eura po djetetu te Valfresco bon u iznosu od 133 eura za kupovinu svježih domaćih proizvoda. 

Povrh toga, najuspješnije djelatnike Valamar dodatno nagrađuje izdašnim nagradama za poseban angažman, uspješnost i ostvarenje izvanrednih ciljeva. Nastavlja se i program nagrađivanja za zaposlenike koji uspješno preporuče buduće djelatnike u Valamaru u iznosu od 100 do 300 eura.

"Kako bismo zadržali poziciju najboljeg poslodavca u turizmu koju imamo već sedam godina zaredom, Valamar svake godine nudi sve bolja primanja i uvjete, priliku za dugoročni razvoj karijere kao i podršku za život i rad u našim destinacijama. Osiguravanje prostora za stanovanje izrazito je važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj. Zadovoljstvo zaposlenika je naš prioritet, stoga smo i ove godine odlučili podići ljestvicu, kako u atraktivnim primanjima, tako i u ostalim pogodnostima", istaknula je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru.

Valamar je ove godine ponovno proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu te je jedina turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa