PRAVI RUKOMETNI SPEKTAKL U POREČU

Luka Malinarich: ‘Bili smo jako blizu’

03.03.2024 - 22:00
Luka Malinarich pored Nexeovih igrača (FOTO: Milivoj Mijošek)
Luka Malinarich pored Nexeovih igrača (FOTO: Milivoj Mijošek)

Bio je to pravi rukometni spektakl! Ni najprivrženiji porečki navijači ne pamte takvu atmosferu posljednjih godina i činjenicu da su domaći rukometaši gotovo do posljednjih trenutaka susreta u neizvjesnosti držali momčad Nexea koje se ovoga tjedna plasirala među osam najboljih ekipa EHF Europske lige. Porečka dvorana ‘Veli Jože’ bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, a ovaj uzbudljivi okršaj uz domaće navijače došli su pogledati i rukometni zaljubljenici sa svih strana Istre te iz Rijeke. Osim reprezentativnih susreta u siječnju na Croatia Cupu, ponovno je jedna istarska momčad uspjela izazvati pravu rukometnu euforiju, koja je doslovno iznenadila i same domaćine pa je printer za štampanje karata tu subotnju večer odradio i svoju ‘treću smjenu’. 

Na kraju, porečki su rukometaši svojim pristupom, igrom i zalaganjem nadišli očekivanja prisutnih te u svom pretposljednjem napadu, nakon krivog dodavanja u jednoj akciji morali su priznati pobjedu gostima. Do tog trenutka gotovo je nestvarno izgledao rezultat na semaforu, koji je više od polovice susreta pokazivao prednost domaće momčadi. 

 

Vjerojatno takav otpor nije očekivao ni novi trener Nexea, legendarni Veselin Vujović kojemu je debi zamalo bio obilježen porazom u domaćoj ligi, zbog kojeg je klupu našičkog velikana morao napustiti Branko Tamše, nakon što se ‘zeleno-crni’ nisu s bodovima vratili kući prošloga vikenda nakon gostovanja u Sesvetama.

- Porečani su igrali kao dopingirani i sva je sreća da smo na mom debiju ovdje izbjegli blamažu - rekao je nakon susreta našički trener Veselin Vujović. 

S druge strane porečki trener Ilija Lovrinović očito je uspio tijekom ovoga tjedna izbiti strah od velikog protivnika svojim pulenima, koji su bez imalo sportskog respekta krenuli u utakmicu i odlučili se hrabro ‘potući’ s renomiranim Našičanima. Čvrsta obrana i raznovrsna rješenja u napadu zadali su gostima mnogo brige tijekom sat igre, a mlada porečka momčad potpuno je zasluženo na kraju susreta nagrađena velikim pljeskom brojne publike.

- Šteta, jer mislim da smo bili jako blizu. U prvom poluvremenu odigrali smo jako dobru obranu i primili samo 11 golova, iako su u mnogim napadima pokušavali sa sedam na šest preokrenuti tijek susreta. Na kraju je ipak presudila širine i kvaliteta njihove klupe i posljednjih pet minuta bili smo vrlo izjednačeni no na kraju je ipak ta njihova kvaliteta isplivala i donijela im pobjedu, rekao je nakon susreta Luka Malinarich, najbolji porečki strijelac protiv Nexea sa pet postignutih zgoditaka i stopostotnim učinkom. 

FOTO: Milivoj Mijošek

Mlada porečka momčad htjela je pokazati sve svoje rukometne kvalitete, pa su tako s krila i vanjskih pozicija u nekoliko slučajeva na crtu stigle vrlo lijepe asistencije za domaće centre, koje su dizale tribine na noge.

- Mogu reći da smo dobivali jako dobre lopte na crti koje smo isto tako jako dobro iskoristili i sigurno je to bilo određeno iznenađenje za njih. Mogu reći da sam zadovoljan kako sam odigrao i prava je šteta što to nije završilo makar s bodom. Tada bih bio stvarno zadovoljan, rekao je Malinarich o svojoj igri. 

Susreti kao ovaj svakako dižu popularnost rukometa i pokazuju kako su porečki rukometaši, usprkos svojoj mladosti, kadri polučiti i bolji rezultat nego što su i sami očekivali. 

- Pokazali smo da možemo biti puno bolji i biti vrlo konkurentni sa gotovo svima, a ove najbolje momčadi do posljednjih desetak  minuta utakmice dobro izmučiti. Vjerujem da ćemo u budućim susretima ponovno biti na ovoj vrhunskoj razini. Svaka čast publici koja je došla u vrlo velikom broju. Moram priznati da smo se iznenadili takvim interesom, a i atmosfera koju su predvodile porečke Šajete je bila fenomenalna. Mislim da je ovo bila jedna od najboljih atmosfera otkad igram za Poreč, dodao je Luka Malinarich.

Svoj sljedeći susret u Ligi za prvaka Porečani igraju tek 23. ožujka na gostovanju kod višestrukog prvaka Zagreba. (Siniša Žulić)

Tweet

Posljednje novosti