Propala šesta dražba uljanika

Potencijalni kupci prije isticanja ponuda žele razgovarati s državom

02.03.2024 - 11:49
Uljanik (foto: Milivoj Mijošek)
Uljanik (foto: Milivoj Mijošek)

Iako je za kupnju većinskog paketa Uljanik Brodogradilišta 1856 zainteresirano šest tvrtki, šesta dražba, planirana za ponedjeljak, ipak se neće održati jer do jučer u pomoć niti jedna od njih nije uplatila jamstvo od 690 tisuća eura.

Kao što smo već pisali, na šestoj dražbi planirana je bila početna od 6,9 milijuna eura.

 

Da nitko neće uplatiti jamčevinu nagađalo se već ranije, jer su potencijalni ozbiljni kupci u startu govorili da im je namjera prije natjecanja najprije razgovarati s državom oko nastavka gradnje brodova, mogućeg dogovora o umanjenju obveza koje brodogradilište ne podmiruje, te pitanja duljine trajanja koncesije.

Također, neslužbeno se doznaje i da se država, kao glavni vjerovnik, ne namjerava voditi isključivo financijskim iznosom koji će donijeti prodaja, nego i osiguranjem nastavka brodogradnje. Naime, u pismima koja su dostavili potencijalni kupci mnogi su zainteresirani za druge djelatnosti, uključujući i turističke.

Za kupnju Uljanik Brodogradilišta 1856 zainteresirani su ciparska tvrtka La Maison, talijanski Micoperi iz Ravene, slovenski Eko bor, rumunjski GSP Offshore, izraelski Israel Shipyard i Adria Mont iz Rijeke. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti