ponos umaga

Evo što o Baby Lasagni kažu njegovi sugrađani

0
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Sretna sam i ponosna što je Marko pobijedio. Glasala sam 100 puta, govori nam Umažanka Tatjana dok se na terasi kafića u kojem radi svake minute spominje ime Marka Purišića (28). Ovogodišnji pobjednik Dore, Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, ponos je svog Umaga. Cijeli grad je sretan zbog njega, osobito zbog toga što se pobjeda dogodila momku kojeg opisuju kao marljivog, skromnog, introvertiranog, dobro odgojenog i pristojnog, piše 24sata.

- Mislim da mu trebamo spremiti doček. Imala sam osjećaj da će on pobijediti čim je dobio prvih 12 bodova. Često dođe kod nas na kavu, a po ljeti svira tu na trgu - dodaje Tatjana.

Slaviša Šmalc, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i društvene djelatnosti Umaga, Marka poznaje od malih nogu.

- S obzirom na to kako je ušao kao rezerva, mi smo se svi emotivno povezali s njim. Sve što se događa njemu, kao da se događa svima nama. Svi smo ponosni, zadovoljni i presretni, i to ne zbog toga što je Marko iz Umaga, nego zato što je jedna tako draga i topla osoba, koja je od malih nogu ulagala u sebe, doživjela da mu se to vrati. Lijepo je kad zajednica u kojoj živiš, pa i cijela Hrvatska pokaže da si odradio odličan posao - kaže pročelnik.

Dodaje da je Markov mlađi brat, bubnjar Martin, također, iznimno predan radu. Obojica braće završili su glazbenu školu.

- Oni su jako pedantni i odgovorni - kaže Šmalc.

Lasagna je prije nekoliko godina na Dori ''rokao'' kao gitarist heavy metal benda Manntra, a Umažani obožavaju njegov drugi bend The Molly: "Tu pjeva lagane strane balade. Svi smo oduševljeni njihovim nastupima. Iako na prvu ne ostavlja takav utisak, Marko je jedna nježna dušica. Skroman je i veliki radoholičar".

The Molly je akustični četveročlani bend iz Umaga koji izvodi hitove, od Franka Sinatre i Ritchieja Valensa pa sve do Zucchera i Boba Marleyja, piše na Facebook stranici benda. Na trgu smo sreli i Markova kolegu Alena iz benda.

- Svirali smo zajedno u više bendova, ali ne znam hoćemo li više imati bend zbog ove pobjede - smije se Alen.

S Markom svira zadnjih deset godina.

- On ima toliko alter ega, ovo je samo dio kolača. Marko je energičan i kompetitivan, a s druge strane veliki introvert. Kompleksan lik, kao i svi mi, samo što se na njemu to jasno vidi jer je zanimljiv na sceni. Tamo je uvijek puno energije, a u privatnom životu je povučeniji - kaže Alen.

Zbog poslovnih obaveza dečki se zadnjih nekoliko mjeseci slabije viđaju.

- Marko se bacio na čitanje knjiga i voli filmove. Zezamo ga da je njegova zaručnica Elizabeta filmski kritičar. Teško ćete iz njega bilo što izvući, on je zatvorena knjiga. Teško mu je steći povjerenje u druge - dodaje Alen.

Bio je uvjeren u njegovu pobjedu.

- No kod nas uvijek prevladava percepcija da su te stvari namještene. Iskreno, u glavi imam da je u planu bio netko drugi, ali ovaj put je narod pobijedio. Marko je bio najbolji performer - zaključio je kolega iz benda.

Pročelnik Šmalc ističe da se Baby Lasagna sa svojom glazbenom ekipom uvijek rado odazove svim humanitarnim akcijama.

- Baš nam je zbog toga drago što je pobijedio. Svaki put kad ga pozovemo na humanitarnu akciju, on uvijek prihvati i nikad mu nije teško - kaže zadovoljni pročelnik.

Markova mama Marija Purišić radi kao učiteljica u Osnovnoj školi Marije i Line Umag, a Marko isto ima iskustvo rada u školi.

- On je radio s djecom s posebnim potrebama jednu godinu u školi. Bio je suradnik u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju. Pomaže svima. On ima veliki srce. Na sceni glumi grubog, ali ima veliko srce - kaže nam njegova sugrađanka Gracijela.

Više pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa