Nakon šest godina

Hrvatsku će na Eurosongu ponovo predstavljati istarski pjevač

25.02.2024 - 22:31
Baby Lasagna na Dori
Baby Lasagna na Dori

Nakon Franke Batelić iz Rapca, koja je 2018. godine s pjesmom 'Crazy', predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, Istra će ponovo imati svog predstavnika na glazbenom festivalu europskih država, koji od 1956. godine organizira Europska radiodifuzijska unija, a ove se godine održava u Švedskoj.

Kao što su mnogi predviđali, ovogodišnji pobjednik 'Dore', koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Malmou je Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Simpatični pjevač, pravim imenom Marko Purišić, dolazi iz Umaga.

Baby Lasagna je dobio najviše glaosva i od žirija i publike, a zanimljivo je da mu od svih osam žirija, domaćih i stranih, bodove nisu dali samo Talijani.

 

Inače, u finale Dore plasirale su se još dvije istarske pjesme. Lara Demarin s pjesmom “Ne vjerujem ti” plasirala se na 11. mjesto, a pjesma “Vodu piti trizan biti”, koju izvode Mario Battifiaca i Robert Ferlin, a autor skladbe je Bruno Krajcar bila je pretposljednja.

Nažalost, Barbara Munjas iz Pule s pjesmom “Nepobjediva” nije prošla u finale.

Osim Baby Lasagne i Franke Batelić, od Istrana je na Eurosongu, još početkom 90-ih godina s pjesmom 'Nek' ti bude ljubav sva'  nastupio i Tony Cetinski. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti