dalibor paus na 37. saboru ids-a u poreču

'Istra je pokazala da umije i zna. Iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više'

0
Dalibor Paus (Foto: Istarski.hr)
Dalibor Paus (Foto: Istarski.hr)

Danas je u Poreču održan 37. Sabor IDS-a, na kojem je obilježena 34. godišnjica političkog djelovanja stranke. 

 

Osim članova najjače regionalne stranke u Hrvatskoj, na Saboru se se okupili gosti iz drugih lijevo-liberalnih političkih stranaka i organizacija – Davor Nađi (FOKUS), Darijo Vasilić (PGS), saborska zastupnica Natalija Martinčević (Reformisti), saborski zastupnici Davorko Vidović i Nikša Vukas (Socijaldemokrati), Enco Crnobori (HSU), Ivan Zrilić (HSS), Zdenko Pliško (ISU-PIP), Danko Bačac i Robert Salečić (Unija Kvarnera), Ivan Lukež (Demokrati) te Muhamed Muratagić (Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije), predsjednik Županijske organizacije SDP-a Vili Bassanese i saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović, predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec te drugi gosti.

„Našim radom uvijek smo podizali razinu političke kulture u Hrvatskoj te pokazali da znamo izvući maksimum iz ovog visokocentraliziranog sustava upravljanja", rekao je u uvodnom obraćanju Dalibor Paus, predsjednik IDS-a. 

"U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuju zakon i red. Želimo sigurnost jedne uređene pravne države.

Istra je pokazala da umije i zna, zato sam uvjeren da je za naš daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH - u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim politikama. A za to ne pitamo tuđe šolde, već više svojih, kod nas u Istri zarađenih šoldi", poručio je Paus.

Govoreći o nadolazećim izborima, naglasio je da je cilj IDS-a 'biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote naših ljudi i naše regije'.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić poručio je da je „Istra najrazvijenija hrvatska regija, a to sigurno ne bi bila da u Istru nije utkana politika IDS-a, da IDS-ovi načelnici i gradonačelnici nisu realizirali brojne projekte, koji razvijaju gospodarstvo i donose bolji život građanima“.

- Kad je jak IDS, tad je Istra prosperitetna. Neka tako ostane i u budućnosti, istaknuo je Vasilić.

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi čestitao je IDS-u na 37 godina uspješnog djelovanja, „od mjesnog odbora do Europskog parlamenta“.

- Stranke poput Fokusa se u mnogočemu ugledaju na IDS i od IDS-a uče. Budite ponosni na Istru kao najrazvijeniju regiju u zemlji, to je i vaš veliki uspjeh. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj, postoji bolja Hrvatska i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima, naglasio je Nađi.

Natalija Martinčević u ime stranke Reformisti i predsjednika Radimira Čačića istaknula je veliku važnost okupljanja stranaka političkog centra: „Imamo zajednički cilj – micanje HDZ-a s vlasti. Stranka na vlasti svodi se na korumpiranu kriminalnu organizaciju, koja ne bi smjela voditi ovu državu. Sad je trenutak da izađemo zajedno na izbore i razvijamo jednu bolju, reformiranu Hrvatsku, bez okova HDZ-ove politike, zaključila je Martinčević. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa