kruži fotografija

SKANDALOZNO: Pulska pročelnica simpatizira ustašku stranku

14.12.2023 - 15:56
Komunalna palača (Ilustracija)
Komunalna palača (Ilustracija)

U Puli je danas na društvenim mrežama počela kružiti fotografija, odnosno snimka zaslona iz 2018. godine s javnog Facebook profila nove pulske pročelnice Sanje Kljajić Dakić, na kojoj je vidljivo da pročelnica simpatizira HČSP, kontroverznu iako marginalnu političku stranku koja nikada nije skrivala svoj nacifašistički identitet. Štoviše, ta stranka javno obilježava obljetnice proglašenja NDH, zločinačke kvislinške države koja je i u suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske.

Neugodno je to iznenađenje i poprilično skandalozna činjenica za Grad Pulu, čiji je gradonačelnik Filip Zoričić više puta naglašavao da u krugu njegovih suradnika nema mjesta za razne ideologije. Upravo zato će biti zanimljivo čuti njegov stav po pitanju javno objavljenih i blago rečeno problematičnih političkih stavova njegove nove pročelnice Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove.

 

Snimku zaslona objavljujemo u nastavku. Na njoj je i hrvatska šahovnica s prvim bijelim poljem, o čemu ne treba previše pisati, već je bitno da se ne radi o službenom grbu Republike Hrvatske, što je i samo po sebi protivno zakonu. (M. R.)

Izvor: Facebook

 

Tweet

Posljednje novosti