Manjak radne snage uzeo danak

Prodaje se popularna pulska pizzeria

02.12.2023 - 14:02
Foto: Facebook Ferrovia
Foto: Facebook Ferrovia

Popularna pizzeria na pulskom željezničkom kolodvoru zatvorena je na mjesec dana, stoji u Facebook obavijesti, i to netom nakon što su vlasnici, Željko Čalić i Mirosav Matarugić, uredili unutarnju salu.

 

Bilo je i ranije razdoblja kad bi pizzeria Ferrovia, koja na kolodvoru posluje šest godina, bivala zatvorena, i to nakon turističke sezone, no ovoga puta među Puljanima se proširila vijest da vlasnici namjeravaju prepustiti svoju djelatnost drugom zakupcu. Posluju, naime, u prostoru Hrvatskih željeznica, a po ugovoru, podzakup nije moguć.

Čalić priznaje da ih je nakon šest godina rada, prije dvadesetak dana napustio iskusni picajolo, a na tržištu je teško pronaći novog, koji bi zadržao kvalitetu na koju su Puljani navikli.

Tek što su uredili salu, ostali su bez iskusnog picajola

Kaže da još nisu definitivno odlučili što će s pizzerijom, hoće li je prepustiti drugome ili nastaviti s radom, o tome će odlučiti u idućih mjesec dana.

Voljeli bi, napominje, pronaći voditelja pizzerije jer sami su zauzeti mnogim drugim poslovima: uz ostalo se bave prijevozom, arhiviranjem, knjigovodstvom, a pizzeria je bila samo jedan od projekata, u koji su se upustili nakon što su na kolodvoru vodili turističku agenciju.

„Nismo definitivno odustali. Vidjet ćemo kako dalje. Možda se pojavi netko s novom idejom tko će pizzeriju podignuti na stepenicu više. Lokal nam oduzima previše energije, ne možemo se posvetiti drugim stvarima. S druge strane, ne želimo da padne kvaliteta pizza. Željeli smo raditi čitave godine iz obzira prema gostima iako nam je zima uvijek trošak“, veli Čalić.

Kaže da je niz faktora presudio zatvaranju objekta, nije u pitanju samo manjak radne snage.

- Propao je Uljanik pa je otvoren Max City, ljudi su iz grada preselili u trgovačke centre, pa su došle dvije godine korone, pa ugovor koji nas je 'gnjavio', nabraja Čalić.

„Sad se podiže porez na ugostiteljske terase. Alo ljudi, kuda? A kukamo da je prazan grad. Željeli smo biti kvalitetni i bili smo, što vidimo po reakcijama ljudi. Ali, to opet košta, treba pošteno platiti radnike, kupiti kvalitetne namirnice. Suosjećam s drugim ugostiteljima. S jedne strane dižu se cijene terasa, a s druge se dovodi Burger city u Pulu. Više cijenimo nešto izvana nego sebe, zaključuje Čalić. (M. Vermezović Ivanović)

 

Tweet

Posljednje novosti