'a tako će i ostati'

Vlasnik Aure otkrio gdje se njihovi proizvodi nikad neće prodavati

25.11.2023 - 16:49

Mišel Sirotić, vlasnik buzetske Aure, jedne od najuspješnijih destilerija u Hrvatskoj, kaže da se njihovi proizvodi ne prodaju primjerice u trgovačkim centrima i benzinskim pumpama te da će tako i ostati.

Dio je to intervjua koji je Sirotić dao za Plavu kamenicu.

"Moja vizija, vizija moje supruge i vizija moje obitelji su od prvog dana usklađene. Tako stvari lakše idu naprijed. Novac nam nikad nije bio prioritet. Htjeli smo napraviti pravi proizvod, kvalitetan proizvod, biti zadovoljni s njim, temeljito se konzultirati s tehnolozima s kojima surađujemo i prije nego pustimo proizvod na tržište dobro razmisliti i izvagati jesmo li potpuno zadovoljni ili imamo još posla, bilo u destilaciji, maceraciji ili odležavanju.

 

U budućnosti vidim da ćemo još više raditi i truditi se oko kvalitete svakog segmenta. Jedino tako se može napraviti i održati nešto ozbiljno. Ostat ćemo mali proizvođač, sa stopostotnom kontrolom kvalitete, i dalje brinuti o tržištu i birati tržište, paziti gdje koja boca ide. Ako već imamo ograničene količine, želimo da se naš proizvod nađe na pravom mjestu ili barem da se ne nađe na krivom mjestu. I pri tome ćemo ostati. Mislim da smo jedni od rijetkih proizvođača koje ne možete naći na policama trgovačkih lanaca, tržnicama, štandovima, benzinskim postajama i sličnim mjestima. Dogodi se da ponekad neki distributer ne poštuje dogovor ili kompenzira s nekim pa proizvod završi gdje ne treba, ali onda reagiramo, povlačimo robu.

U zadnje vrijeme se dosta time bavimo jer kad je proizvod tražen teško je kontrolirati baš sve. Budućnost vidim u razvoju još nekoliko proizvoda, još nekoliko trgovina, još zadovoljnih kupaca. Strast nam je stvarati, uživati u stvaranju nečeg novog, bio to novi proizvod, nova trgovina, novi kupac, novo tržište, sve nas to drži i gura naprijed i daje snagu i zadovoljstvo za rad. Nama Aura nikad nije bila samo posao, a sada je definitivno način života. To je ljubav i strast, zarada i novac ne mogu biti motiv, motiv je raditi prave stvari, iza kojih možemo ponosno stati. A novac, promet i tržište dolase kao posljedica dobrog proizvoda", rekao je, između ostalog, Sirotić.

Cijeli tekst pročitajte na linku

Tweet

Posljednje novosti