POREČANI SUTRA KREĆU U EHF EUROPSKOM KUPU

Dvostruki europski program porečkih rukometaša za prolazak protiv Turaka

Piše: Siniša Žulić

20.09.2024 - 07:02
Arman Ikanović (foto: Milivoj Mijošek)
Arman Ikanović (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaše Poreča ovoga vikenda čeka dvostruki europski program. U prvom kolu EHF Europskog kupa domaćini su turskom prvoligašu Spor Toto SK. Sukladno dogovoru klubova, oba će se susreta igrati na parketu porečke dvorane ‘Veli Jože’ i to u subotu i nedjelju s početkom u 18 sati. Porečani tako ulaze u svoju osmu europsku sezonu, gdje su dosad zabilježili 22 utakmice i 10 pobjeda. Prolazak protiv turske momčadi u drugom kolu bi im donio oglede s engleskim Londonom GD, suparnika koju bi momčad kvaliteta Poreča svakako morala proći.

Porečki rukometaši sakupili su određene informacije o svom protivniku i uvjereni su kako je turska momčad prolazna.

- Pratimo ih još od trenutka kada smo saznali da ćemo igrati protiv njih i gledali smo njihove Superkup utakmice da vidimo gdje su opasni i gdje možemo naći neki prostor. Izgledaju jako dobro, pogotovo vanjska linija koja više vodi utakmicu od crte i krila. Golman im se čini iskusan i imaju jako široku klupu. No, mislim da ih možemo proći pogotovo uz naše navijače s obzirom da igramo pred domaćom publikom, kaže o svojem protivniku Arman Ikanović, najefikasniji igrač Poreča u dosadašnja dva susreta Premijer lige..

 

Dvostruki program u samo dva dana sigurno će iziskivati dodatan napor, iako su Porečani u pripremnom periodu imali sličnu situaciju sudjelovanjem na turniru na Sardiniji, a uz to odgođena je i prvenstvena utakmica koju će morati naknadno odrađivati u zgusnutom rasporedu.

- Mislim da to može biti veći problem njima nego nama. Mi smo ipak kući i možemo se bolje odmorit. Tu nam je fizioterapeut i njegova ordinacija što vjerujem možemo bolje iskoristiti. Isto tako ne vjerujem da će prvenstvo ‘patiti’. Utakmica koju nam odgađa ovaj europski nastup je sa Zagrebom, što je s obzirom na kvalitetu protivnika više prijateljska utakmica, kaže Ikanović. 

Ulazak u domaće prvenstvo porečke rukometne družine bio je polovičnog uspjeha. Nakon pobjede protiv Rudara iz Ruda na premijeri u svojoj dvorani, proteklog je vikenda zabilježen poraz u regionalnom derbiju protiv povratnika u ligu riječkog Zameta.

- Protiv Rudara, čim je naš vratar ‘proradio’ uz pomoć nas u obrani utakmica je otišla na našu stranu. Vidjelo se tada da smo kvalitetniji i smatram da smo zasluženo uzeli dva boda. U Rijeci smo u prvom poluvremenu bili jako dobri, dok za drugo poluvrijeme ne znam ni sam što reći… Još uvijek nemamo odgovor na to što se dogodilo. Šutevi i realizacija je bila užasna i tako se jednostavno dogodilo. No bez obzira na to, u tzv. ‘grupi smrti’ mislim da se možemo naći na trećem mjestu i osigurati si Ligu za prvaka. Ukoiko budemo na razini koja se očekuje od nas mislim da sve ovisi o nama, kaže o dosadašnjim ligaškim i planovima za sezonu susretima prvi topnik Poreča. 

Nakon što je propustio veliki dio prošle sezone zbog zdravstvenih problema, Ikanović je na početku sezone pokazao kako je vrlo značajna karika u ovosezonskoj igri Porečana. Momčad je ovoga ljeta dobila neke nove obrise, izgubila dozu iskustva te dobila dodatnu mladost koja se tek treba dokazati na premijerligaškim parketima.

- Što se moje igre tiče, uvijek može bolje, ali ipak mislim da protiv Zameta nije bilo tako dobro. Zadovoljan sam igrom protiv Rudara i vjerujem da ću nastaviti tako i u ovim europskim susretima s Turcima. Dosta smo promijenjeni od lani. Ostali smo bez nekoliko vrlo dobrih igrača, no isto tako došlo nam je nekoliko obećavajućih mladih igrača, uz iskusnog Filipa Bonića, koji će u ovako visokom rukometu, kako vrijeme bude odmicalo, izgledati sve bolje, kaže Arman Ikanović.

Tweet

Posljednje novosti